L'hospital de Tortosa ha ajornat els parts naturals més d'un any per la crisi

Les obres al bloc obstètric ja estan acabades i ara ha començat el procés per adquirir els equipaments

El director dels serveis territorials de Salut, Ismael Roldán, va explicar que algunes de les obres del bloc obstètric ja estaven a punt l'agost del 2007. Però a finals de l'any passat, segons Roldán, el procés per enllestir els treballs i condicionar les sales de parts amb els equipaments necessaris va coincidir amb l'arribada de la crisi. Tot i així, a finals del 2008 ja eren operatives les sales de dilatació i part, que eviten haver de traslladar les futures mares fins a la sala de parts. El nou espai té llum natural i un circuit extern per als familiars, així com més intimitat per a les dones, ja que fins aquell moment hi havia un sistema de cortines corredisses.

D'altra banda, a finals del 2008 també estaven disponibles els llits elèctrics i articulats, per poder triar la posició més còmoda per al part. També havien arribat al Verge de la Cinta les pilotes, que afavoreixen la dilatació i ajuden la llevadora a trobar la millor postura de la mare, perquè no tingui tants dolors i per aconseguir la col·locació correcta de la criatura. Però encara no havien adquirit la piscina per poder fer parts a l'aigua, un mètode molt útil perquè la dona es relaxa millor. A més, amb una temperatura adequada, la dilatació pot ser de dos centímetres per hora, i el part pot evolucionar més ràpidament.

Roldán va detallar que el nou bloc obstètric del Verge de la Cinta, a càrrec del Servei Català de la Salut, ha suposat una inversió de més d'un milió d'euros, i que podrà funcionar a ple rendiment cap a l'octubre o novembre, quan l'hospital puga disposar de tots els equipaments (400.000 euros més). En qualsevol cas, les llevadores tenen la formació necessària i ja han utilitzat alguns d'aquests coneixements, un fet que els ha permès reduir el nombre d'episiotomies i de cesàries en els parts i evitar-ne els efectes secundaris. En el part natural no s'utilitzen procediments quirúrgics ni farmacològics, com l'epidural, tot i que el bloc obstètric està preparat des de fa un any i mig per a tots els procediments. Així, hi ha dones que han decidit parir sense epidural però que, en funció de com es troben, després poden demanar que els la injectin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.