La Biblioteca de Montserrat ofereix de franc descarregar-se la Bíblia al mòbil

La Biblioteca de Montserrat ofereix la possibilitat de baixar-se gratuïtament una versió per a mòbils de la Bíblia de Montserrat, segons van explicar ahir fonts del monestir. La descàrrega d'aquest document es pot fer a través de la pàgina web de la biblioteca. Abans de baixar-se la Bíblia, cal instal·lar-se un programa, també gratuït, que s'ofereix a la mateixa web i que és compatible per a Iphone i per a qualsevol terminal que funcioni amb Windows Mobile, Palm OS, Symbian o Android. Un cop instal·lat el programa, l'últim pas és descarregar-se la Bíblia per llegir-la directament a la pantalla del terminal

La Bíblia de Montserrat és un dels textos més consultats en línia a les biblioteques virtuals Joan Lluís Vives i Miguel de Cervantes, i es converteix en el primer document –i segurament l'únic, perquè la resta són de consulta poc freqüent– del fons de la biblioteca que s'adapta per poder-se llegir a través d'un telèfon mòbil.

Publicada el 1970

Aquesta Bíblia, publicada el 1970, és el resultat de la traducció realitzada per Justí Bruguera, Guiu Camps i Romuald M. Díaz i per deu traductors més, tots ells monjos del monestir, seguint l'obra iniciada el 1926 pel pare Bonaventura Ubach. El llenguatge buscat per a aquesta traducció és el català literari normal, molt atent a la riquesa expressiva de les llengües originals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.