La UAB obre una oficina a Corea del Sud

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va inaugurar ahir una oficina a la ciutat de Seül, Corea del Sud, amb l'objectiu de facilitar la seva relació amb les universitats, els centres de recerca i altres institucions del país. L'oficina donarà impuls a l'intercanvi d'estudiants, personal docent i investigadors entre la UAB i les universitats coreanes i facilitarà la col·laboració en recerca i transferència tecnològica amb els centres especialment dels àmbits sanitari i mediambiental. Amb l'obertura d'aquesta oficina es reforça, segons la UAB, la seva aposta acadèmica i de recerca a l'àrea de l'Àsia Oriental un any després d'haver creat una altra oficina a la ciutat xinesa de Xangai, i s'estableix un pont de col·laboració amb un país capdavanter en els estudis superiors d'àmbit científic que encara té una relació relativament escassa amb l'Estat espanyol. En total, han estat tretze les universitats coreanes que han signat convenis de col·laboració amb la UAB.

Ara, i en el marc de la visita de la UAB a Corea del Sud, se signaran dos nous acords de recerca mèdica. Un d'ells permetrà crear una xarxa nova de centres investigadors que col·laboraran en recerca neurològica, biològica i regenerativa. L'altre acord permetrà que la UAB i la Hankuk University of Foreign Studies col·laborin en recerca i docència farmacològiques. La UAB va ser una de les universitats pioneres en la implantació dels estudis d'Àsia Oriental. El curs 1988-1989 es van introduir les llengües xinesa i japonesa en el pla d'estudis de la llicenciatura de traducció i interpretació.

Va ser el primer cop que una titulació homologada inclogués estudis de l'Àsia Oriental. Més endavant, es va incloure l'especialitat de l'Àsia Oriental al títol propi de la UAB de graduat superior en estudis internacionals i interculturals. Posteriorment, es va començar a impartir, conjuntament amb la UPF, la titulació homologada de llicenciatura de segon cicle d'estudis d'Àsia Oriental. El curs 2009-2010 la UAB impartirà un nou títol: el grau d'estudis d'Àsia Oriental. La UAB és l'única universitat que ofereix aquest grau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.