Estudiants contraris al pla de Bolonya tornen a la UB i hi fan una concentració per protestar pel judici a 53 joves

El col·lectiu d'estudiants contraris al pla de Bolonya 58 i Més va entrar ahir al rectorat de la Universitat de Barcelona, (UB), situat a la plaça Universitat, per recordar les mobilitzacions del curs passat. Una cinquantena d'activistes van entrar amb pancartes a l'edifici històric, van pujar les escales dels despatxos i van colpejar les portes per criticar el judici que se celebrarà properament contra 53 estudiants. Aquests van ocupar durant quatre mesos la seu de la UB en protesta contra la implantació del pla de Bolonya.

Els manifestants van llegir ahir un manifest i van abandonar la UB en direcció al Departament d'Universitats. Des de la conselleria van llegir de nou el manifest i van reclamar una revifada dels moviments assemblearis a les facultats. Una portaveu del col·lectiu va explicar ahir que les protestes es feien per criticar les accions judicials que es volen emprendre contra els estudiants que van ocupar la UB, però també contra més d'un centenar de joves d'arreu de Catalunya que van fer mobilitzacions en diferents instituts i universitats. Entre aquests, va destacar els judicis previstos pel proper 18 de desembre a 20 estudiants per l'ocupació d'aules de la Universitat Autònoma el 20 de març. Segons la portaveu, les mobilitzacions pretenen denunciar també el que va qualificar de «repressió contra el moviment estudiantil» i va criticar que «els conflictes que tenen lloc a les universitats acabin essent conflictes judicials».

Els judicis contra els estudiants van començar el passat 4 de novembre, tot i que el primer, en el qual es jutjava vuit estudiants, va ser suspès. Posteriorment, sis estudiants acusats de desordre públic van quedar absolts el passat 15 de novembre, després que el fiscal en demanés l'absolució per falta de proves. Es jutjava l'intent d'entrar al despatx del rector de la UAB el passat 18 d'abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.