Blanes desencalla la nova escola Sa Forcanera

L'Ajuntament de Blanes ha arribat a un acord amb els promotors del pla parcial Costa Brava perquè en un termini de dos o tres mesos engeguin les obres que facilitaran la cessió del solar destinat al nou CEIP Sa Forcanera a Educació perquè s'hi construeixi aquest centre escolar. L'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), va anunciar ahir que els promotors s'han compromès a portar-hi tots els serveis, com ara el clavegueram i la llum, des de la plaça Onze de Setembre, i no pas des de l'encara inexistent avinguda del Parlament com estava previst en el pla. D'aquesta manera, es podrà cedir el solar a Educació, ja que el departament ha confirmat que aquesta solució complirà les condicions. Trias també va assegurar que tenien el compromís de la Generalitat de donar el vistiplau a l'escola a principi de l'any vinent.

Paral·lelament, l'equip de govern també ha encarregat un estudi topogràfic per aplanar la zona, segons va assegurar Trias. Sobre quan podrà disposar Blanes del nou CEIP Sa Forcanera, Trias es va mostrar molt caut respecte a referir-se a cap termini, i va afirmar que «estaria molt content» si el centre es pogués obrir el curs escolar 2011-2012.

Actualment el CEIP Sa Forcanera funciona a la plaça Onze de Setembre en mòduls i els pares es van mobilitzar a finals del curs passat per exigir el nou centre, ja que consideraven que posar més barracons no era la solució al problema de massificació.

Pla parcial totalment aturat

Els promotors del pla parcial s'han compromès a portar els serveis fins al solar on ha d'anar l'escola, però també van demanar el 29 de setembre passat la suspensió d'obres de tot el pla parcial com a conseqüència de la crisi. De fet, durant els darrers mesos l'activitat ja havia estat molt poca a la zona. En el pla parcial Costa Brava es preveu la construcció de més de 450 habitatges, que estaran distribuïts en deu blocs de planta baixa i quatre altures. En el pla també es preveu la construcció d'aproximadament 2.000 metres quadrats de zones comercials i l'habilitació de mig miler d'aparcaments en superfície.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.