Analitzen el tractament als mitjans del moviment contra el pla de Bolonya

Media.cat, l'observatori crític dels mitjans de comunicació impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, va presentar ahir les conclusions de l'anàlisi del tractament informatiu que els principals diaris de Barcelona van fer de les tancades i les protestes contra el procés de Bolonya. El treball, dirigit per la periodista Gemma Garcia Fàbregas, se centra en les notícies publicades entre els mesos de desembre i febrer, i obvia les que es van generar durant el mes de març, arran del desallotjament de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. «Els fets del març mereixerien un estudi a banda», va resumir l'autora.

El treball, que analitza els 115 articles de diferent format publicats en el període estudiat, conclou que les administracions i els òrgans de govern de les universitats van tenir més protagonisme a la majoria de mitjans que el moviment crític amb el procés de Bolonya. I assenyala El Punt com el diari que va tractar el conflicte d'una manera més equilibrada. El redactor en cap d'aquest rotatiu Ricard Palou va participar en el debat que es va fer després de la presentació de l'estudi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.