La Junta Qualificadora inclou per primera vegada un dictat de caràcter religiós a les proves de valencià

Alguns examinands i el professorat encarregat d'aula ha manifestat la seua sorpresa pel contingut del text

A les diferents seus d'examen, se celebrava dissabte 28 de novembre, la darrera prova de les previstes per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià. En aquesta ocasió es tractava del nivell de grau superior.

Tot transcorria amb normalitat a totes i cadascuna de les viles en que s'hi fan les proves, fins arribar al moment de realitzar el text dictat que configura l'àrea d'expressió escrita.

A més d'una seu oficial d'examen, saltava la polèmica degut al tema que la Junta Qualificadora havia triat per ser dictada. Un text absolutament partidista i sectari d'una creença religiosa, sorprenia els examinands i el professorat encarregat d'aula.

Era la primera vegada que aquesta mena de proves oficials, contenia un text tan marcadament singular i amb tan mala fortuna. Mai abans, els textos que configuren les proves dels diferents nivells d'avaluació, han plantejar cap problema moral, ètic o de creença religiosa.

Se sap que alguns professors encarregat d'aula han estat temptats a realitzar el canvi de text, però els responsables de cada tribunal han desaconsellat aquesta opció, per bé que han manifestat el seu desacord (verbal) amb el que el dictat plantejava.

Han hagut examinands d'altres creences religioses que han manifestat la seua sorpresa en acabar la prova i no es descarta la interposició d'una queixa davant la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, per haver consentit l'existència d'un text que ha estat qualificat de discriminador i poc respectuós amb les creences del milers d'alumnes que assitien dissabte a fer les proves del grau superior.

Un aire glaçat i traïdor entra triomfant a la plaça on s'espera l'aparició del summe pontífex. Mocadors en dansa, pels refredats o per l'emoció. Es mou la finestra endomassada, amb un reflex sobtat dels vidres. Un micro, un capellà sol·lícit col·locant-lo a l'alçada adient i la figura encongida del sant pare, vestida de blanc immaculat. Mentrestant, un guàrdia suís disfressat de genísser observa com un uixer vaticà obri la porta d'una berlina elegant. Uns peus pulcres, calçats amb unes sabates rigorosament negres, amb sivella de plata, ixen de la berlina i es posen, amb delicadesa, a terra.

Ací ja no hi ha vergonya

E.C

S'utilitza qualsevol artimanya per poder introduir missatges subliminars a la ciutadania. Ara ha tocat l'hora de desprestigiar les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià i no tenen cap mirament ni escrúpol en plantejar textos que contravenen la normativa vigent i la pròpia Constitució de l'Estat que es diu defensar. Es comença amb un ventijol que omple la plaça, s'hi descriu el decorat i el muntatge d'un acte que únicament representa al 10% de la humanitat i, a més de tot això, es descriu la figura del pontífex com angelical, ben vestit, amb sivella d'argent i ple de bondat, quan tothom sap que això no és del tot cert. Però el que resulta més greu encara és que aquest text arriba el mateix dia en que els musulmans celebren la festa del corder i el jueus, realitzen el seu Sàbat. D'aquesta manera i amb aquestes formes, no podem dir que sigam massa acollidors ni respectuosos amb la resta de confessions religioses. Desconec el que pensarà la Càtedra de les tres religions, però hi havia examinands que no els hi va sentar gens bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.