La Facultat d'Educació, de camí al Seminari

El dia 18 van començar els moviments d'Emili Grahit cap al Barri Vell i el 7 de gener la nova seu rebrà el professorat

La nova Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG havia d'estar a punt pel curs 2008/09 però la seva entrada en servei es va retardar un curs i després gairebé mig any més. El motiu és que aquest estiu l'equip directiu de la UdG va decidir ajornar l'inici de les classes fins al segon semestre del curs adduint que si bé l'edifici estaria a punt al setembre, l'obra no se'ls entregava oficialment fins a finals d'octubre. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, d'acord amb els degans afectats pel trasllat, Paco Giménez, d'Educació; David Ballester, de l'Escola d'Infermeria, i Ramon Brugada, de la Facultat de Medicina, van decidir ajornar l'inici de les classes a la nova seu passades les festes de Nadal, un cop que l'obra hagués estat oficialment rebuda. Per poder seguir aquest calendari, la junta de la Facultat d'Educació va acordar de començar, al setembre, les classes una setmana abans del previst i al desembre, les van acabar una setmana abans. Així que els 1.800 alumnes, els 200 professors i la trentena de treballadors d'administració i serveis de la Facultat d'Educació van començar el curs un altre cop a Emili Grahit però amb l'expectativa, ara sí, d'un trasllat a mitjà termini cap a una nova seu més àmplia i moderna. No obstant això, la nova seu, al cor del Barri Vell, planteja d'una banda problemes d'accessibilitat i de l'altra també d'aparcament, tot i que respecte a aquest darrer problema l'Ajuntament i la UdG hagin anunciat que s'habilitarà una zona d'aparcament amb 130 places al campus del Barri Vell que, d'entrada, no sembla que hagi de ser una solució definitiva. Ara, i segons va explicar ahir a aquest diari el degà d'Educació, el que està previst és que tot el professorat pugui estrenar la nova seu el 7 de gener, el primer dia lectiu després de les festes nadalenques, i que també ho pugui fer una part de l'alumnat. Però no serà fins al segon semestre, el febrer del 2010, que tota la comunitat educativa d'Educació i Psicologia ocuparà de ple les noves instal·lacions.

Un incident que va fer alentir les obres

La nova Facultat d'Educació i Psicologia havia d'entrar en servei el curs passat, però les obres de construcció, que es van iniciar el 2005, es van endarrerir, entre altres motius, perquè el juny del 2007 es va ensorrar un tros de la façana del seminari que dóna a la pujada de Sant Domènec i va deixar colgat de runa part del carrer. L'esfondrament no va causar danys personals, però es va haver desallotjar, durant dos dies, un immoble on vivien una vintena de veïns i tallar el carrer. Les obres de l'antic seminari van anar a càrrec de l'empresa constructora Arcadi Pla, SA.

Una etapa de transició a Emili Grahit

El trasllat, el febrer del 2010, de la Facultat d'Educació i Psicologia a l'edifici de l'antic seminari comportarà per a la Facultat d'Infermeria disposar de més espais, però, tractant-se ja del segon semestre del curs 2009-10, l'època de bonança durarà relativament poc. A més, Infermeria haurà de conviure, en part, amb les obres d'adequació que s'hauran de fer a l'edifici d'Emili Grahit, perquè el setembre de l'any vinent s'hi pugui traslladar la Facultat de Medicina. El degà de la Facultat de Medicina, el doctor Ramon Brugada, ha explicat que aquestes obres tindran una durada d'entre sis i set mesos i representaran una inversió aproximada de 400.000 euros. Segons Brugada, les obres han d'anar encaminades a convertir els grans aularis en classes petites, per a deu o dotze alumnes, per seguir amb el mètode pedagògic del pla Bolonya i que és amb el qual ja treballen actualment. I va afegir que els treballs més importants es concentraran en el cinquè pis, on s'ha d'habilitar una sala de dissecció i els diferents laboratoris. També considera imprescindibles donar una mà de pintura per dins i fora de l'edifici.

Si bé aquestes obres de condicionament encara han de sortir a concurs públic, quan Educació i Psicologia hagin marxat d'Emili Grahit, l'empresa pròpia de la UdG ja podrà iniciar alguns treballs de menor envergadura, com ara el canvi de lloc dels envans de les aules prefabricades que donen al carrer de la Creu. «Estem esperant amb candeletes poder anar a l'edifici d'Emili Grahit», reconeix Brugada.

Un cop que Medicina es traslladi a Emili Grahit, els espais de l'antiga Normal quedaran gairebé dividits en un 50% entre Infermeria i Medicina, però, segons va indicar Brugada, hi haurà molts espais que seran compartits ja que l'objectiu de les dues facultats es crear moltes sinergies en l'àmbit de la docència. «Tot i que cada facultat gestionarà els seus espais, del que es tracta és que tots els espais puguin ser ocupats, en un moment determinat, per uns o per uns altres, i treure'n el màxim de rendiment», va indicar Brugada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.