El curs es reprèn amb cinc nous equipaments escolars a la demarcació

Cassà i Sant Feliu estrenen escola; el CEIP de Llers i l'IES d'Amer, ampliacions; i la llar d'infants de Sils, un nou espai

Els primers a estrenar el CEIP Aldric de Cassà de la Selva van els nens de P3, P4 i P5, el mes de setembre passat, amb l'inici del curs escolar. D'infantil, hi ha dos grups de P3, uns altres dos de P4 i un de P5. I avui, si el temps ho permet, l'escola Aldric ja està a punt per rebre els dos grups d'alumnes de primer de primària, el grup d'onze alumnes de segon i tercer de primària i el quart grup de quart de primària. El CEIP Aldric, que fins ara ha funcionat amb mòduls prefabricats, és la segona escola pública de Cassà de la Selva, després del CEIP Puig d'Arques. El curs que ve ja tindrà alumnes de cinquè i, d'aquí a dos cursos, també de sisè. El projecte i el pressupost ha representat una inversió de 4.233,181,52 d'euros per part d'Educació.

Tal com estava previst, l'ampliació, de molta envergadura, que s'ha fet a l'IES Castell d'Estela d'Amer també estarà a punt per ser inaugurada, avui, per alumnes i professors. El projecte i les obres han tingut un cost important, de 3.176.823 euros, «gairebé el mateix que una escola d'obra nova», ha destacat el delegat d'Educació a Girona, Andreu Otero. Està previst que d'ara fins a final de curs els alumnes i professors de l'institut facin les classes a la part que avui es posa en marxa per tal que es puguin iniciar les obres de reforma de la part vella de les instal·lacions, segons va dir Otero. En aquest centre, les vacances de Nadal es van començar un dia abans perquè hi hagués temps per fer el trasllat.

L'ampliació que s'ha fet al CEIP de Llers, de la zona escolar rural (ZER) la Garriga, ha estat també important: s'hi han fet obres per un valor de 2.994.204 d'euros. Aquesta escola rural funcionava per cicles, però a causa del creixement de la població escolar s'ha convertit en un centre d'una línia.

Nova llar d'infants, a Sils

Els veïns de Sils disposaran des d'avui de la nova llar d'infants municipal, al barri de les Mallorquines, que substituirà unes antigues instal·lacions. Tot i que el nou centre té capacitat per a 75 infants, amb un espai, nou, dedicat als nadons, de moment hi aniran els 40 nens d'1 i de 2 anys que anaven a l'antiga guarderia, que estava situada als baixos d'uns pisos. L'escola bressol queda allunyada del centre urbà, la qual cosa obligarà els pares a haver-s'hi de desplaçar amb cotxe. Inicialment, la nova llar d'infants havia d'obrir les portes el 9 de desembre, però les famílies van considerar que l'equipament no estava encara en condicions i el trasllat es va ajornar fins després de les festes de Nadal. D'altra banda, la nova llar d'infants de Sant Jaume de Llierca, que també havia d'entrar en funcionament per aquestes dates, avui no obrirà les portes.

Sant Feliu estrena la quarta escola

òscar pinilla

Familiars i alumnes del CEIP Ardenya, de Sant Feliu de Guíxols, van conèixer ahir de primera mà en una jornada de portes obertes el que serà a partir d'avui el nou edifici del centre. L'escola, que s'estrena avui, està situada molt a prop dels mòduls en què els alumnes han fet les classes provisionalment fins ara. El centre d'educació infantil i primària disposa de dues línies, ha estat promogut per GISA i s'ha construït en un terreny de 10.027 metres quadrats, cedit per l'Ajuntament, a la zona Mas Balmanya.

L'Ardenya acull dos grans usos. D'una banda, hi ha educació infantil, amb sis aules de 55 metres quadrats útils cadascuna, una aula de psicomotricitat, una per a petits grups, una aula de tutoria i lavabos per a infants i mestres. De l'altra, educació primària, amb 12 aules de 50 metres quadrats cadascuna, sis aules de grups petits, una de música i audiovisuals, una altra d'informàtica, una de plàstica, biblioteca, tres sales de tutoria, lavabos, un gimnàs i vestidors. A part dels serveis administratius i sales de professors, l'escola també té un menjador de 150 metres i una cuina, dos ascensors adaptats, sis aules exteriors i un porxo, zones de joc, una pista poliesportiva, una petita zona boscosa i altres serveis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.