BARCELONA

CCOO presenta una demanda contra el Departament d'Educació

El sindicat CCOO ha interposat un recurs al jutjat contenciós administratiu contra el Departament d'Educació, perquè, segons asseguren, aquest no cobreix les substitucions des del primer dia. El sindicat assegura que el nou procediment de nomenament telemàtic del professorat interí i substitut ha provocat «una pèrdua i un retrocés de drets individuals i col·lectius». Segons el sindicat, amb el nou sistema la modificació en els dies de nomenament, que es fan els dimecres i els divendres, fa que el personal substitut s'incorpori al centre l'endemà. Segons hi afegeixen, el primer efecte és que el personal substitut perd dies de treball i de sou perquè es triga una mitjana de 4 dies a cobrir les substitucions del professorat de baixa. «Als centres, a les retallades de plantilles fetes a principi de curs, i l'augment de les ràtios d'alumnat a les aules, s'hi ha d'afegir el no cobriment de les baixes des del primer dia», assegura CCOO en un comunicat. Aquesta situació, hi afegeixen, està provocant malestar als centres educatius, ja que «estan treballant al límit de la capacitat perquè l'atenció i la qualitat educativa no se'n ressenti».

Per altra banda, el sindicat exigeix de nou al departament el que defineixen com «una veritable negociació per incorporar canvis més profunds». En aquest sentit, demanen que el sistema garanteixi el dret a escollir per part del professorat. També demanen que el contracte mínim sigui de mitja jornada, i que la consulta i actualització de les dades de la borsa es faci amb més freqüència o que quedi oberta permanentment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.