CCOO demanda Educació pel retard a cobrir les baixes

Els sindicats es reuniran avui per valorar si fan mobilitzacions

CCOO ha presentat una demanda contra el Departament d'Educació per abandonament de responsabilitats. Els arguments jurídics en els quals es fonamenta la demanda són «la manca de motivació i arbitrarietat de l'administració en les modificacions introduïdes» en el nou procediment de nomenament telemàtic del professorat interí i substitut; la manca de voluntat negociadora, que s'interpreta com una violació del dret fonamental a la llibertat sindical; i la manca de nomenaments diaris dels substituts, tal com preveuen, afirmen, les instruccions per a l'organització i el funcionament dels centres públics. El sindicat va comprovar que es tarda una mitjana de 4 dies a fer efectives les substitucions.

CCOO ja va presentar el mes de setembre una queixa al Síndic de Greuges pels «greus problemes d'aquest inici de curs [2009-2010]». La resposta del Síndic va ser que sol·licitaria a Educació la documentació pertinent i que alhora iniciava una actuació d'ofici en relació amb el procediment telemàtic de nomenaments.

Tanmateix, fonts dels sindicats CCOO i ASPEPC-SPS han informat que ahir mateix es va fer una reunió de la mesa sectorial en la qual el departament va fer gestos de bona voluntat destinats a instaurar un nou clima de confiança. En concret, Educació va anunciar que els nomenaments de substituts es farien 3 cops per setmana i no 2, com fins ara, i es va mostrar disposat a parlar del calendari escolar del curs vinent i de tot el que calgui, però no a tocar el calendari del curs actual. CCOO valora positivament «amb reserves, en espera que es confirmi» la nova actitud del Departament d'Educació. ASPEPC-SPS demana que aquestes paraules es concretin en fets i un acord sense ambigüitats. Insisteixen en la seva voluntat de negociar, però no a qualsevol preu. Fonts del sindicat majoritari, USTEC-STEs, es mostren receloses d'aquesta bona voluntat expressada pel departament i reclamen fets concrets i no tan sols paraules.

De moment, els sindicats de l'ensenyament han decidit reunir-se aquesta tarda per adoptar una posició conjunta, i decidir si tiren endavant, o si de moment aturen, les mobilitzacions que volien anunciar avui mateix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.