La UdG incorpora nou estudis de grau per al curs vinent i completa la seva adaptació al pla de Bolonya

L'oferta acadèmica de la universitat queda definida en 38 titulacions de grau

El Consell Interuniversitari de Catalunya, que és l'òrgan de coordinació del sistema universitari de Catalunya i de consulta i assessorament del govern de la Generalitat en matèria d'universitats, va aprovar abans-d'ahir els estudis de grau que faltaven per acabar d'adaptar al pla de Bolonya les diplomatures i les llicenciatures que s'imparteixen a la Universitat de Girona. Quatre d'àrees tècniques: enginyeria agroalimentària, enginyeria elèctrica, enginyeria en tecnologies industrials i enginyeria informàtica. Tres de ciències econòmiques: administració i direcció d'empreses, economia, i comptabilitat i finances. I dues de la branca de les ciències socials: pedagogia i treball social.

Els estudis de grau de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials ja estaven aprovats des del curs passat, però des de la facultat es va decidir posposar-ne la implantació un any per les «dificultats especials» amb què es van trobar a l'hora d'aconseguir l'autorització dels nous graus per part de l'ANECA (Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación), segons va manifestar la degana de la facultat, Anna Garriga.

El grau de pedagogia tenia l'acreditació pertinent per fer el canvi a graus, però des de la Facultat d'Educació i Psicologia es va preferir esperar a rebre l'aprovació que s'havia sol·licitat per a una nova titulació en treball social, i començar així els dos graus el mateix any.

Respecte als graus d'enginyeria, les universitats no van poder sol·licitar les acreditacions ja que el ministeri va comunicar amb retard les directrius específiques de cada títol.

ELS NOUS ESTUDIS

Enginyeria agroalimentària
(fusió de les especialitats d'enginyeria tècnica agrícola en explotacions agropecuàries i indústries agràries i agroalimentàries).
Enginyeria elèctrica
(nova titulació).
Enginyeria en tecnologies industrials
(enginyeria industrial).
Enginyeria informàtica
(fusió de les enginyeries tècniques en informàtica de gestió i de sistemes).
Administració i direcció d'empreses
(substitueix la llicenciatura d'administració i direcció d'empreses).
Comptabilitat i finances
(empresarials).
Economia
(substitueix la llicenciatura d'economia).
Pedagogia
(substitueix la llicenciatura de pedagogia).
Treball social
(nova titulació).

L'adaptació de la UdG al pla de Bolonya

Amb els nous graus, la Universitat de Girona començarà el curs vinent amb trenta-vuit titulacions de grau, repartides entre les seves set facultats i dues escoles.

Els primers graus que van entrar en funcionament van ser el de medicina i el de publicitat i relacions públiques, que es van iniciar el curs 2008-2009.

El gruix principal, vint-i-set graus, van començar a funcionar a l'inici del curs següent –el que s'està desenvolupant en l'actualitat–. Amb els set graus aprovats abans-d'ahir, que substitueixen diplomatures i llicenciatures d'enginyeria, ciències econòmiques i de la branca de les ciències socials, i els dos graus nous –enginyeria elèctrica i treball social–, tots els estudis de la UdG queden adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.