Els enginyers del futur

El Citilab de Cornellà de Llobregat va ser l'escenari ahir de la quarta edició de la First Lego League. Uns 2.200 participants, d'entre 10 i 16 anys, van demostrar les seves habilitats d'enginyeria programant robots fabricats amb peces de Lego i presentant projectes adaptables a la societat.

Combinar rigor científic, creativitat tecnològica i diversió és una tasca difícil però no impossible, tal com es va demostrar ahir en la quarta edició de la First Lego League. L'esdeveniment, que va tenir lloc al Citilab de Cornellà de Llobregat, volia ser un trampolí perquè els seus participants –2.200 nois i noies d'entre 10 i 16 anys– posessin en pràctica els seus coneixements tecnològics fabricant petits robots muntats amb peces de Lego.

Els ginys, programats a distància a través d'un ordinador, havien de superar dues proves. Una, consistia en un seguit de tasques mecàniques, mentre, d'altra banda, un jurat d'experts tècnics valorava la funcionalitat i el disseny dels robots. Un tercer jurat, aquest cop científic, posava nota als projectes que els participants també havien d'elaborar. En aquest sentit, hi va haver sorpreses agradables. «Un grup que ha demostrat que es poden substituir els guals dels carrers per unes pilones que, instal·lades adequadament, obliguen el vehicle a fer una mena de ziga-zaga» explicava un dels membres del jurat, Pere Folch. «Així s'evita que els cotxes quedin malmesos pels sotracs i també és molt útil per als transports d'emergències» defensava Arnau Pérez, un dels ideòlegs del projecte juntament amb l'equip del col·legi Francesc Macià de Cornellà. La temàtica del concurs d'aquest any era la mobilitat, i també es van presentar ginys que es poden aplicar a les cadires de rodes per a persones amb mobilitat reduïda. Els menuts anaven acompanyats de professors i pares, que ajudaven a apaivagar els nervis que afloraven cada vegada que s'havia de competir o presentar un projecte.

El director del Citilab, Vicenç Badenes, va manifestar que «és un concurs que estimula el coneixement dels nois per preparar-los per al futur». Badenes, però, també va aprofitar per reclamar més recolzament de les institucions. Els projectes guanyadors passaran a les semifinals de Barcelona i optaran a les finals que se celebraran a Istambul, Atlanta i Taiwan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.