Preocupació a Sant Andreu per una altra falta de places de P3

El Consorci d'Educació adverteix que cal esperar les dades definitives

Les llistes de sol·licituds publicades ahir estan elaborades per ordre alfabètic. Avui es coneixerà el número per saber l'ordre de les sol·licituds empatades i encara caldrà esperar un mes, fins al 24 de març, per saber l'oferta definitiva de places. Això no obstant, la publicació de les llistes ahir va llançar les primeres senyals d'alarma al districte de Sant Andreu, on l'any passat ja hi va haver problemes per atorgar places a tots els sol·licitants. El representant de la coordinadora de l'AMPA de Sant Andreu, Enric Llurba, va explicar ahir a aquest diari que les primeres indagacions fetes a diverses escoles del districte ja oferien una xifra preocupant pel que fa al nombre de places ofertes respecte a la quantitat de places sol·licitades: «De moment, pel que sabem, ja hi ha un centenar de famílies que no entren allà on han fet la primera sol·licitud.» Per al representant dels pares, el fet que les llistes puguin canviar al final del procés no és garantia que totes les famílies obtinguin la plaça volguda: «Fa temps que els diem que el procés s'hauria de fer diferent, amb més informació des del principi i fent la constitució de les subcomissions d'escolaritat abans d'iniciar aquest procés, perquè així tindríem més dades i s'evitarien moments com els d'ara en els quals hi ha una rumorologia que preocupa molta gent.»

Fonts del Consorci d'Educació de Barcelona han advertit a aquest diari que la publicació de les primeres llistes no ofereix cap dada fiable de l'oferta final de places i que cal esperar al final del procés, el 9 d'abril, per fer la primera valoració del nombre d'admesos.

Res segur fins a l'abril

C.R

El procés de preinscripció i matrícula per al curs 2010-2011 va començar l'1 de febrer passat quan es va publicar l'oferta inicial de places, i amb el període de presentació de sol·licituds del 2 de febrer al 16 de febrer. Ahir, dia 24, es van publicar les llistes baremades de sol·licituds i avui, dia 25, es fa el sorteig per determinar l'ordenació de sol·licituds. Avui mateix comença el termini per presentar reclamacions a les llistes baremades de sol·licituds i que és només de tres dies, concretament avui 25 i demà 26 i dilluns, dia 1 de març. El dijous 4 de març es procedirà a la publicació de les llistes baremades definitives, mentre que l'oferta final es donarà a conèixer el dimecres 24 de març. Però no serà fins al divendres 9 d'abril que se sabran les llistes definitives d'alumnes admesos a cada centre. Finalment, el període de matrícula per al curs vinent anirà des del dilluns 7 de juny fins al divendres 11 de juny. El procés s'ha avançat pràcticament un mes i mig respecte al curs passat perquè també s'ha avançat l'inici del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.