Massiva manifestació d'estudiants de la UdG per reclamar aparcament

Des de la institució s'estudia que es pugui obrir unes hores el pàrquing que s'ha tancat

Els estudiants van entregar una carta al vicerector de campus i infraestructures, Lluís Albó, en què es destaca que no entenen per què es fa «aquest tipus de diferenciació entre persones que formen part de la comunitat universitària», i remarquen que se'ls fa difícil fer front a les multes que s'estan posant a les persones que deixen els cotxes mal aparcats. Aquesta mobilització ha sorgit arran d'un grup creat al Facebook en què es mostra la indignació pel fet que des del 3 de febrer s'han tancat les barreres d'un pàrquing que consideren que ha de ser d'ús de tothom. Albó va explicar que s'estudia que es pugui obrir el pàrquing unes hores a la tarda i que s'intenta trobar solucions. També va destacar que hi ha 120 places de pàrquing i que s'han repartit 300 comandaments.

El Sindicat d'Estudiants de Catalunya va repartir un manifest en què es fa constar que la gent que estudia a la Facultat de Lletres fa temps que té problemes d'aparcament i que s'ha agreujat amb el trasllat de la Facultat d'Educació i Psicologia, pel gran increment del nombre de persones a la zona. A més de places d'aparcament, reclamen solucions generals per a la mobilitat, com ara serveis d'autobusos gratuïts.

«Volem igualtat»

«Si no hi ha aparcament, mala sort, però no entenem la diferència de tracte. Demanem igualtat i solidaritat», va explicar un grup d'estudiants. Alguns concretaven el malestar general especificant el seu cas particular, com ara la Verònica de Tordera, que ara ha de sortir a quarts de set del matí per intentar arribar abans de les vuit per trobar un aparcament. «El problema també és que falta transport públic a les comarques gironines i molts dels que som de fora hem d'anar a la universitat amb cotxe», va argumentar en Carles d'Arbúcies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.