Les escoles taller hauran de tancar per falta de subvencions de Treball

Les escoles taller, que combinen durant dos anys formació i experiència laboral per a joves d'entre setze i 24 anys, no podran tenir continuïtat perquè el Departament de Treball ja no ha obert la convocatòria pública de subvencions dels projectes d'aquests centres. Ahir es va fer una reunió a Figueres de tècnics d'ajuntaments i consells comarcals de les comarques gironines per parlar d'aquest tema. Un dels tècnics que hi van assistir va explicar a aquest diari que el que es demana és solucions i alternatives a aquesta situació.

A les comarques gironines hi ha actualment vuit escoles taller (dues més ja han tancat), que han atès en els darrers dos anys 229 joves.

Les cases d'oficis, que donen formació durant un any a joves d'entre setze i 24 anys, i els tallers d'ocupació, per a més grans de 25 anys, també es quedaran sense subvenció.

El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya ha alertat que podrien quedar desateses «més de 3.700 persones al territori català, sobretot joves sense el graduat escolar i amb importants dificultats d'inserció sociolaboral, fins ara incorporats a aquests programes».

Fonts del Departament de Treball mantenen que, en el context econòmic actual i amb l'augment de l'atur, els esforços d'inversió s'han de destinar bàsicament a plans d'ocupació local, en què es combina formació i contractació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.