Una escola reclama un ascensor per a una alumna en cadira de rodes i Educació diu que no té pressupost

L'associació de pares d'alumnes de l'escola pública Pérez Sala de Vilassar de Mar va denunciar ahir que el Departament d'Educació ha rebutjat la petició d'instal·lar un ascensor al centre per facilitar la mobilitat d'una alumna que va en cadira de rodes. La nena començarà el mes de setembre vinent el primer curs de primària, moment en què s'haurà de traslladar amb els seus companys a l'edifici on hi ha els alumnes d'aquest nivell, que no disposa d'ascensor. Per aquest motiu, el desembre passat el consell escolar va sol·licitar a Educació la instal·lació de l'aparell. Malgrat que en un principi la Generalitat s'havia compromès a dur a terme l'obra, l'associació de pares va assegurar que, al gener, els havien comunicat que renunciaven a instal·lar-lo per problemes de pressupost. Daniel Grèbol, de l'AMPA, va explicar que l'alumna, afectada per una distròfia muscular degenerativa, no podrà entrar a l'edifici. A més, recorda que la nena està escolaritzada des de P3 sense problemes i lamenta la situació, tenint en compte que fa anys que és vigent una normativa de la Generalitat que insta a eliminar les barreres arquitectòniques dels edificis públics.

Per la seva banda, el director dels serveis territorials del Maresme, Josep Maria Fernández, va afirmar que no s'ha descartat completament adaptar el centre educatiu, encara que, de moment, es plantegen mesures alternatives que farien possible l'escolarització de l'alumna; una solució que consisteix a redistribuir completament tots els nens de l'escola, de manera que els grups de primer i de segon es traslladin a l'edifici que sí que té ascensor. Daniel Grèbol manté que la proposta comportarà canviar de lloc la meitat dels alumnes del Pérez Sala i que no resol el problema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.