Pares de l'àrea metropolitana demanen més recursos per a l'escola pública

En contra de la setmana de vacances al mes de febrer i també indignats amb la retallada de recursos que els darrers mesos s'ha fet a l'escola pública. Així es van mostrar ahir desenes de pares que es van concentrar ahir al migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

La manifestació la van convocar les federacions d'associacions de pares de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Boi de Llobregat. Precisament, un grup de percussió provinent d'aquesta localitat va posar el ritme a la protesta i va fer que molts dels turistes que ahir deambulaven pel centre de la ciutat s'acostessin per interessar-se per la reivindicació.

«Hi ha escoles que tenen el pati fet una fàstic, en altres les taules s'han de canviar i no es fa, hi ha casos de mestres que agafen la baixa laboral i no envien cap docent per suplir», va comentar la portaveu dels manifestants, Jenni Merino, que va llegir ahir un manifest i va convidar els assistents a fer un minut de soroll en favor de la qualitat de l'ensenyament.

Merino forma part de l'AMPA de l'IES Pedraforca, que l'any vinent tanca com a conseqüència de la política d'Educació de retallar línies educatives. «És una manera de sobrecarregar les ràtios d'altres centres», va lamentar la portaveu, que va carregar també contra la setmana de vacances al febrer.

Més actes

El d'ahir va ser el primer d'un seguit de concentracions que, tal com van apuntar els mateixos manifestants, es podrien ampliar amb membres d'altres localitats. A més, van estendre la mà a la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), que ahir no va la van convidar en aquesta protesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.