La URV completa el desplegament del pla de Bolonya

Francesc X. Grau fa balanç del mandat

Els indicadors avaluats en el balanç del període del mandat (2006-2010) són positius en tots els àmbits –docència, recerca, internacionalitat, relació amb la societat, i organització i recursos–. «La Universitat ha crescut, com també ho ha fet el seu impacte i el seu pes a Catalunya»; d'aquesta manera ho expressava ahir el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, després de la reunió del claustre ordinari.

En el període 2006-2010 la URV ha definit la nova oferta de títols de grau, integrada per 39 estudis, que el curs vinent s'hauran implantat plenament en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) i, al setembre, «no hi haurà cap estudiant que es matriculi a primer curs en títols antics». També en l'àmbit de la docència, en cursos de postgrau, hi afegia el rector, han desenvolupat «una oferta que s'ha demostrat molt atractiva», que «representa pràcticament un 12% del conjunt dels estudiants» i amb l'objectiu d'assolir el 20% d'estudiants de postgrau.

Francesc Xavier Grau també destacava el creixement continuat que s'ha donat en l'oferta de recerca i la producció científica, «de més impacte internacional». La producció científica el 2009, mesurada en el nombre d'articles publicats pels investigadors en revistes de referència internacional (598), és l'1,6% del total de la producció estatal. La productivitat de la URV en aquest camp, segons el rànquing elaborat per la Universitat de Granada, la situa en el sisè lloc entre les universitats de l'Estat.

La Universitat també ha establert, en aquest mandat, vincles de relació amb el territori i «ha treballat per aprofitar al màxim la capacitat de generació de coneixement dels seus investigadors i transmetre'l a la societat». La URV ha col·laborat en la mesa socioeconòmica del Camp i en la redacció del pla estratègic del Camp, ha desplegat el projecte Tarragona Regió del Coneixement amb la Diputació de Tarragona i ha donat impuls als parcs tecnològics i a la creació d'empreses a partir de l'activitat dels grups de recerca. Aquesta contribució, deia Francesc Xavier Grau, «ha constituït un cas singular i d'estudi, que l'OCDE ha pres com a model d'impacte territorial». Un darrer element que ho reforça és el 50% d'alumnes de doctorat i el 27% d'alumnes de postgrau que són estrangers, i «la internacionalització –segons Grau– també és un valor per al territori».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.