Uns 6.000 alumnes, de més de la meitat d'instituts gironins, faran les classes amb ordinador el curs vinent

Hi ha 16 centres que ara ja apliquen el nou sistema i ho han demanat 38 més

En total, aquest curs el projecte Educat 1x1 ha arribat a uns 1.700 alumnes, i el curs vinent s'ha previst que arribi a uns 6.000, dels 28.150 alumnes d'ESO de les comarques gironines. La primera fase d'implantació del projecte es va iniciar el setembre de l'any passat i l'objectiu del Departament d'Educació és estendre aquest model a totes els centres de secundària en un termini màxim de quatre anys. Actualment, els centres s'hi van acollint de manera voluntària. A les comarques gironines ho han demanat per al curs vinent 34 centres públics i quatre de privats concertats, que s'afegiran als 14 públics i dos de privats concertats que aquest curs han estrenat la incorporació dels ordinadors portàtils a l'aula per als alumnes d'ESO.

Els directors d'alguns instituts que han introduït aquest programa valoren, de manera satisfactòria, en general els resultats obtinguts, com és el cas dels IES Santiago Sobrequés i Jaume Vicens Vives, a la ciutat de Girona. El procés és inicialment complex, ja que cal digitalitzar les aules i adequar-les per fer viable la introducció del programa. El director del Santiago Sobrequés, Pedro Cortés, va indicar que, tot i les dificultats inicials, entre les quals hi ha l'arribada del material i alguns problemes de connectivitat, la valoració que en fa és satisfactòria. Aquest centre ha començat a aplicar el programa per a alumnes de segon d'ESO i la intenció és introduir-lo en més grups. Al Vicens Vives, al qual els alumnes de primer d'ESO ja fan les classes amb un portàtil, també es valora de manera positiva el canvi. «Estem convençuts que cal anar per aquesta via», va manifestar la directora del centre, Elisabet Saguer.

A partir del curs vinent, quedaran 15 instituts públics i 25 de concertats, que encara no hauran demanat poder formar part d'aquesta iniciativa.

«És una eina molt útil»

El director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Andreu Otero, es mostra satisfet pel ritme d'introducció del projecte a les comarques gironines i afirma que cada cop hi ha menys reticències a aquest canvi. «No vol dir que s'hagi d'arraconar el paper i el bolígraf, sinó que suposa la introducció d'una nova eina que es considera molt útil i necessària en els temps actuals», destaca Otero. També explica que «no es demana cap requisit previ al professorat», només interès a formar-se. «Amb ganes i predisposició n'hi ha prou», remarca Otero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.