La nova Facultat de Turisme de la UdG ja té el projecte acabat i a la tardor començaran les obres

Avui se'n farà una presentació i està previst que s'estreni el curs 2012-2013

La inversió que es destinarà a la construcció de la nova facultat serà d'uns nou milions d'euros. Les obres s'iniciaran durant la tardor d'aquest any i està previst que tinguin una durada d'uns divuit mesos. El degà de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, Lluís Mundet, calcula que l'edifici es podrà estrenar l'octubre de l'any 2012, per iniciar el nou curs. «Esperem que al setembre ja s'hi pugui posar la primera pedra», va indicar.

L'equip d'arquitectes que va guanyar el concurs del projecte –Fuses i Viader– ja ho té tot a punt per tirar-lo endavant. Aquest concurs es va portar a terme a final del 2008 i es van presentar 25 projectes per a la construcció de la nova facultat.

Acte de presentació

Avui, l'arquitecte Josep Fuses farà la presentació de la nova Facultat de Turisme, en un acte que es portarà a terme a partir de les sis de la tarda a la sala de graus de la Facultat de Lletres, al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona.

Aquesta presentació està programada en el marc de la festa de la Facultat de Turisme. Quan s'acabi la presentació, hi haurà un concert al claustre.

Un edifici «racional i compacte»

Segons consta en el projecte, el nou edifici serà «racional i compacte». Tindrà una estructura de formigó i poca superfície amb vidre per «optimitzar el cost de la construcció i el manteniment», a més de «l'eficiència energètica». L'espai exterior tindrà una escalinata, que podrà ser usada com a grada si es volen fer activitats a l'aire lliure. Els estudiants podran disposar d'unes instal·lacions que doblaran el nombre de les actuals, situades al Barri Vell.

Tot i que la voluntat inicial era que els estudis de turisme es fessin al campus del Barri Vell es va haver de canviar d'emplaçament, ja que l'espai que es necessitava havia de ser més gran, perquè el nombre d'alumnes ha anat creixent en els últims anys. Des de fa uns quants anys, també s'han incorporat a la facultat els estudis de publicitat i relacions públiques. Amb el nou edifici, aquests estudiants podran disposar d'unes instal·lacions modernes, amb espais dissenyats pensant en les necessitats dels estudis actuals. Tant els estudis de turisme, com els de publicitat i de relacions públiques tenen una llarga història, i finalment podran disposar d'un edifici propi i funcional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.