Els sindicats inicien un nou calendari de mobilitzacions contra la política educativa

Representants dels diferents sindicats d'ensenyament es van concentrar ahir davant dels serveis territorials a Girona del Departament d'Educació contra la política educativa i per reclamar que no es retallin les plantilles. Arreu de Catalunya es van portar a terme protestes i diverses concentracions, que suposen l'arrencada d'un calendari de mobilitzacions que està previst que acabi el 29 de maig amb una manifestació de la comunitat educativa.

Demà començarà un referèndum als centres escolars, al qual estaran cridats a participar-hi els professors, els pares i mares i els alumnes de secundària. Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i FETE-UGT volen donar a conèixer l'opinió de la comunitat educativa respecte de la política del govern i, en concret, avaluar les mesures que promou el conseller d'Educació, Ernest Maragall. Els sindicats volen fer una crida a la societat «per buscar, compartir i plantejar accions imaginatives i contundents que obliguin el departament a iniciar un veritable procés negociador amb els sindicats representatius». Pel 6 de maig s'ha previst fer concentracions en centres on s'estan fent retallades i tancaments de grups i línies (els sindicats no tenen constància que això passi a les comarques gironines).

CCOO va iniciar dilluns a Girona unes xerrades sobre el nou decret de direccions, per al qual també es reclamen millores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.