Un examen d'anglès o francès, novetat en la prova que faran 7.000 alumnes gironins de sisè de primària

Es farà el 5 i 6 de maig, per segon any, i servirà per conèixer l'evolució educativa

La prova d'avaluació es durà a terme, a les comarques gironines, a 244 escoles, que són el conjunt dels centres públics, concertats i privats que tenen alumnes de sisè de primària, segons van informar ahir fonts dels serveis territorials d'Educació a Girona. En total, són uns 7.000 alumnes, dels 66.851 escolars de Catalunya que dimecres i dijous estaran convocats per fer l'avaluació.

Aquesta iniciativa, que es porta a terme per segon any consecutiu, incorpora dues novetats. Una és una prova de comprensió escrita i oral en llengua estrangera, que se sumarà a les que es van fer l'any passat de llengua catalana, llengua castellana i matemàtiques. La prova de llengua estrangera serà majoritàriament en anglès (un total de 66.191 alumnes), tot i que es farà en francès en aquells centres on els alumnes tenen aquest idioma com a primera llengua estrangera (660 alumnes). L'altra novetat és un dictat en llengua catalana i castellana. Amb aquest dictat, l'alumne podrà demostrar els seus coneixements d'ortografia omplint un seguit de buits.

Els alumnes de la Val d'Aran faran una prova també en llengua aranesa.

Professors externs per corregir

La prova ha estat elaborada pel Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, amb la col·laboració de professorat expert d'educació primària i secundària. El caràcter extern de l'avaluació es considera pel Departament un tret fonamental. La correcció anirà a càrrec de docents que no corresponen al centre educatiu on està adscrit l'alumnat. La finalitat és obtenir una radiografia sobre el nivell d'assoliment de les competències bàsiques per part dels alumnes al final de l'educació primària. Els resultats també permetran saber quins són «els punts forts i febles de cada centre escolar», segons es destaca des del Departament d'Educació, i es podrà saber l'evolució de cada escola.

Dimecres es faran les proves de llengua catalana i matemàtiques i dijous, les de llengua castellana i llengua estrangera. L'alumnat disposarà de 45 minuts per fer cadascuna de les proves, amb un descans breu entre elles. S'analitzarà l'expressió escrita per mitjà d'una redacció i de preguntes d'elecció múltiple o bé preguntes per completar. En el cas de les matemàtiques, hi haurà exercicis sobre numeració i càlcul, l'espai, la forma i la mesura i les relacions i el canvi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.