El personal dels serveis educatius de l'Hospitalet denuncia que treballa en precari des de fa tres mesos

Un incendi va arrasar la seu i els treballadors han estat dispersats per la ciutat

El 26 de gener algú va entrar a robar a les dependències dels serveis educatius i, a més d'endur-se un ordinador, va provocar un incendi en la seu –una antiga escola del barri de Sanfeliu–, que es va cremar parcialment. Els 52 psicopedagogs, psicòlegs, logopedes i pedagogs ara estan dispersos en sis centres diferents, com aules d'escoles i fins i tot biblioteques de centres educatius. «Els centres no poden usar les aules i biblioteques que ocupem, i nosaltres tenim el mínim equipament per fer les reunions i elaborar alguna documentació», explica Pep Daviu, psicòleg i portaveu dels treballadors. Però aquesta dispersió «dificulta el treball en equip per establir criteris i intervencions», assenyala Daviu. Arran de l'incendi s'ha perdut molta documentació, els treballadors troben a faltar equipament informàtic per treballar, encara han d'entrar a l'edifici socarrimat per intentar rescatar documents d'entre desconxats i sostres que cauen i tot plegat dificulta el fet d'assessorar i formar el professorat dels 60 centres que atenen. «El més dramàtic és que feia temps que avisàvem que entraven lladres a l'edifici perquè era molt fàcil i no ho arreglaven», lamenta.

Els serveis educatius depenen del Departament d'Educació de la Generalitat però estaven situats a un edifici cedit per l'Ajuntament. Educació ha plantejat la possibilitat que els treballadors s'instal·lin a la part que no ha quedat afectada per l'incendi un cop es netegi el fum, «però això no s'ha concretat encara» i no saben on estaran l'any que ve, denuncia Daviu, que es queixa que ni la Generalitat ni l'Ajuntament fan res.

Referèndum contra la llei

R.M.B.

L'escola Ramon Muntaner, al barri de Bellvitge, va organitzar dilluns un referèndum per valorar la nova llei d'educació, en què el «no» es va imposar gairebé per unanimitat. 118 pares i professors van participar en la consulta, dels quals 116 van rebutjar la política del conseller d'Educació, Ernest Maragall, i només dues persones hi van votar a favor. Els participants es van mostrar contraris al tancament de línies i de centres educatius, entre altres mesures. Tampoc els agrada la proposta d'establir una setmana de vacances escolars al mes de febrer. Aquest referèndum forma part de la campanya de consultes que CCOO farà fins al 25 de maig per copsar l'opinió dels centres educatius, tant escoles com instituts, d'arreu de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.