Els escolars de sisè troben assumibles les proves de català i matemàtiques

Els escolars de sisè de primària que ahir van realitzar les primeres proves de l'avaluació encarregades per la Generalitat van trobar, en general, assumibles els exàmens de català i matemàtiques, que serviran per saber el nivell dels estudiants que l'any que ve començaran secundària. Per segon any consecutiu, els gairebé 67.000 alumnes de sisè de primària van iniciar les proves ideades per la Generalitat per determinar el seu domini de les competències bàsiques en les matèries de català, castellà, matemàtiques i anglès, encara que no comptaran en el seu expedient acadèmic.

En un ambient barreja de nerviosisme i d'expectació, els nens d'entre onze i dotze anys es van examinar ahir al matí de català i matemàtiques, i avui ho faran de castellà i, com a novetat en relació amb el curs passat, d'anglès.

Les escenes de nens asseguts als seus pupitres separats els uns dels altres i enfrontant-se a uns quaderns de preguntes es van repetir en una mica més de 2.000 centres escolars de tot Catalunya.

En català va destacar el dictat, una de les novetats en la prova de català i castellà d'aquest any, juntament amb una redacció sobre el seu animal preferit. En matemàtiques, la prova que els feia més por, els escolars havien de respondre a 14 problemes de càlcul o geometria, entre altres exercicis. Els professors també van considerar assequibles les proves que es van fer ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.