Quatre instituts gironins ofereixen nous cicles formatius el curs vinent

Creix l'oferta d'FP, amb 8.760 places, i baixa la de batxillerat, amb 7.805 places

El director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí, i el director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Andreu Otero, van presentar ahir l'oferta de places de cicles formatius i de batxillerat del curs que ve. Segons van explicar, els quatre nous cicles formatius s'han planificat tenint en compte les necessitats del teixit econòmic de cada zona. També s'actualitzarà el currículum de sis titulacions d'acord amb la llei orgànica d'educació (LOE). En relació amb el nou cicle d'emergències sanitàries, Francí va explicar que «s'està treballant també un pla amb el qual els professionals en exercici obtinguin el títol, i es posa a la seva disposició la formació necessària perquè es reconeguin les competències que ja han adquirit amb la feina». El cicle d'instal·lacions de telecomunicacions vol formar professionals i reorientar el sector.

Pel que fa al batxillerat als instituts públics, l'oferta de places passa de les 7.875 aquest curs a 7.805 el curs vinent. El Departament d'Educació ha informat que es tancaran 6,5 grups en «aquells centres on la demanda era menor que l'oferta» i s'obriran quatre grups nous de batxillerat en centres públics de secundària. El director general del departament va destacar que «s'ha volgut donar més relleu al conjunt de la formació professional», i també intentar encaixar l'oferta i la demanda. Per decidir els cicles s'ha partit d'un estudi d'inserció laboral fet per Educació.

Preinscripció

El període de preinscripció per al batxillerat i cicles formatius de grau mitjà s'iniciarà dilluns i es tancarà el 21 de maig. En aquestes mateixes dates també es farà la preinscripció dels cicles de grau mitjà i superior d'arts plàstiques i disseny. Els de grau superior són del 25 de maig al 4 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.