El teatre més educatiu

Uns 350 alumnes d'instituts han participat en una mostra a Blanes, i a Salt s'ha fet un festival

El teatre ha estat el protagonista de dues trobades que s'han portat a terme a Blanes i a Salt, amb la participació d'una quinzena d'instituts. A Blanes, del 5 al 7 de maig uns 350 alumnes dels instituts Castell d'Estela d'Amer; Baix Empordà; Sa Palomera de Blanes; de Santa Coloma de Farners; Llagostera; el Salvador Espriu i el Vallvera de Salt; l'Anton Busquets de Sant Hilari; el Frederic Martí de Palafrugell; el de Celrà; el Serrallonga de Blanes, i el Narcís Oller de Valls van representar les obres que han estat assajant des de principis de curs. Les novetats d'aquesta edició han estat un concert de música tradicional i també una taula rodona que s'ha titulat El teatre als instituts.

La mostra, que fa disset anys que es fa, té com a finalitat que els alumnes de cada institut puguin mostrar la feina feta als altres. Segons destaquen els organitzadors, la mostra no és competitiva, sinó educativa, i l'objectiu és posar en comú el treball realitzat. Està organitzada pel seminari del professorat de teatre de les comarques gironines i cada any reuneix entre dotze i setze instituts gironins, aquest any amb el Narcís Oller de Valls com a grup d'institut convidat. Entre altres activitats, s'ha fet un musical i diverses obres, i s'ha pogut ensenyar als altres tot el que s'ha estat aprenent i assajant. Diverses institucions com ara l'Ajuntament, la Diputació, el Departament d'Educació i Caixa Girona han donat suport a la mostra.

Festival de teatre francòfon a Salt

El III Festival de Teatre de Francès de les comarques gironines ha reunit aquest any al Teatre de Salt quatre instituts que dimecres passat van representar obres de teatre en aquesta llengua. Es tracta d'una iniciativa iniciada a Sant Feliu de Guíxols, que l'any passat es va dur a terme a Salt i que aquest any també s'ha desenvolupat en aquest municipi. Aquest festival està organitzat pels professors de francès de tres instituts: el de Sant Feliu de Guíxols, el Santiago Sobrequés de Girona i el Salvador Espriu de Salt. Cadascun dels instituts ha fet la coordinació un any i aquesta edició concretament ha anat a càrrec de l'institut Santiago Sobrequés. Els organitzadors destaquen que l'objectiu és promoure aquestes iniciatives entre l'alumnat de secundària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.