Escola Valenciana titla d'«apartheid» la pretensió d'Educació de reduir l'ensenyament en valencià

L'entitat denuncia que el 80% de l'alumnat no té assegurada ni tant sols una assignatura, a part de la de llengua, en valencià

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha manifestat hui, en un comunicat, que la pretensió d'Educació de reduir l'ensenyament en valencià en els programes d'incorporació progressiva, «suposa aplicar una política directa d'apartheid al valencià en l'educació» i ha afirmat que «això defineix Alejandro Font de Mora com el conseller d'Educació valencià més nefast de la nostra història democràtica, impulsor de la nova política lingüística d'extermini de la llengua pròpia».

Escola Valenciana interpreta que el conseller Font de Mora «pretén prohibir estudiar en valencià al 80% de l'alumnat», segons es desprén de l'esborrany del decret presentat ahir per la Conselleria d'Educació als sindicats en mesa tècnica, que inclou la modificació de l'article 10 de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià .

Aquest esborrany proposa només l'assignatura de valencià en els programes d'incorporació progressiva (PIP) i es prohibeix que s'impartisquen en valencià més de dues àrees de coneixement, o siga llengua i una altra com a màxim, que és Coneixement del medi, a partir de 3r de primària. I ni tan sols aquesta queda garantida perquè no s'estableix cap obligació d'impartir una altra àrea temàtica en valencià, a part de l'assignatura de llengua.

«Per tant, 554.896 alumnes valencians estan condemnats al monolingüisme ja que tenen només assegurada l'assignatura de valencià», ha denunciat l'entitat, que calcula que almenys 1.357 centres educatius dels 2.427 existents, és a dir el 56%, impartiran només i exclusivament ensenyament en castellà.

L'entitat ha anunciat la mobilització de la comunitat educativa «si no es retira immediatament l'esborrany».

Assessors destituïts

Escola Valenciana també ha lamentat l'anunci de la destitució per al curs que ve de 19 dels 34 assessors de valencià que de forma voluntària informaven els pares i els equips directius sobre els avantatges de l'ensenyament en valencià. «Ara el perfil dominant dels assessors de valencià és el d'aquells que han sigut nomenats a dit d'una forma sectària per desinformar sobre els programes d'ensenyament en valencià i arraconar-los com més millor», ha denunciat el president de l'entitat, Diego Gómez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.