Educació

Maragall admet que l'austeritat afectarà els centres, però no la qualitat educativa catalana

El conseller reconeix que caldrà filar més prim en inversions

Diversos rètols penjats ahir a l'escola Taialà de Girona mostraven l'ambient que hi ha als centres. «Mestre sense recursos humans i econòmics», «futura aula suprimida per reducció de plantilla», «mestre de 55 anys sense dret a reducció», «antiga aula d'acollida» i «aula amb temperatura mínima de 30 graus» eren algunes de les frases que Maragall es va trobar penjades a l'entrada de les aules. Tot i això, es va mostrar optimista i va manifestar, en relació amb aquestes frases que es va anar trobant durant el recorregut, que «no es pot parlar d'un moment de desil·lusió (entre el professorat), sinó de dificultats». El conseller va reconèixer que s'haurà de «filar més prim» en el programa d'inversions i que això podria afectar els centres, i va destacar que «cal un esforç per part de tots els professionals». Maragall es va mostrar convençut, però, que això no afectarà la qualitat de l'educació.

Pel que fa a l'excés d'alumnes en algunes aules i la saturació d'ocupació que hi ha en alguns casos, Maragall admet que aquesta circumstància es pot donar en centres específics i que s'ha de resoldre amb «una bona planificació». El conseller defensa que, en conjunt, el sistema educatiu català és capdavanter en dotacions, i manté que «ha fet un salt en recursos molt important». Maragall va destacar que l'educació té el repte de donar cabuda a tots els nens i nenes que s'han d'escolaritzar, una xifra que creix cada any, i assegura que ningú quedarà sense plaça en el sistema educatiu de Catalunya.

Maragall també va visitar l'institut Carles Rahola de Girona.

Mobilització a Blanes

j. colomer

La direcció, el claustre i l'AMPA del CEIP Sa Forcanera de Blanes han decidit que es mobilitzaran si en el termini d'una setmana el delegat territorial d'Educació, Andreu Otero, no els rep i ofereix solucions als seus problemes. Es queixen que Otero els va prometre un barracó de 240 metres que no ha arribat, afirmen que tenen goteres i que Educació vol començar unes obres al menjador tres dies abans que acabi el curs. Com a protesta assenyalen que podrien anar a fer classe a la platja, no deixar entrar els treballadors a l'obra o portar els nens amb casc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.