Educació

Els Baldiri Reixac reparteixen 19 premis a centres educatius del Camp i l'Ebre

La Fundació Lluís Carulla reconeix la tasca d'alumnes, professors i escoles dels països de parla catalana

El Casal de l'Espluga de Francolí va ser el marc ahir de l'entrega de premis Baldiri Reixac. En la categoria d'alumnes, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre van rebre catorze premis amb una dotació de 700 euros cadascun. Al Tarragonès es va reconèixer el treball dels alumnes de P3 i P4 de l'escola Olga Xirinacs, el dels alumnes de cinquè de primària de l'Escola de Pràctiques i els d'ESO de la Secció d'Estudis Secundaris Pont del Diable, tots tres de Tarragona. A Torredembarra es van premiar els estudiants d'ESO de l'institut Ramon de la Torre i Arnau Ribera, alumne de tercer d'ESO de l'institut Torredembarra pel seu treball Catalunya abans de la història.

Pel que fa al Baix Camp, a Reus es van guardonar els alumnes de primer i segon d'ESO de l'institut Baix Camp, els d'ESO i batxillerat del Gabriel i Ferrater i Anna Cortadelles, del mateix institut, pel seu treball El pes de la pluja. Es van guardonar també els alumnes de sisè de primària de l'escola Santa Caterina de Vinyols i els Arcs, i Miquel Massana, alumne de segon de batxillerat de l'institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp. En la categoria de mestres i professors es va premiar Enric Queralt per la seva obra Llegir més enllà de les lletres, un estudi pedagògic sobre la lectura amb propostes didàctiques per a mestres i educadors. La dotació d'aquest premi és de 6.000 euros per a l'autor i 3.000 més per a l'edició de l'obra.

A l'Alt Camp es van guardonar el treball dels alumnes de quart d'ESO del Cor de Maria de Valls i el de Sarai Anglès, estudiant de segon de batxillerat de l'institut Jaume Huguet. Anglès ha fet el treball Una joia d'Àfrica: els nens sahrauís. També es va donar el premi extraordinari 110 Anys d'Esport i Ciutadania, convocat amb la Fundació FC Barcelona i dotat amb 4.000 euros. Va recaure en la mestra Marta Amigó, de l'escola Sant Ramon del Pla de Santa Maria, per l'estudi Dóna'm la mà. Els escacs com a eina educativa.

Es van premiar, també, els alumnes de segon d'ESO dels instituts Martí l'Humà de Montblanc, Joan Amigó de l'Espluga i Joan Segura de Santa Coloma de Queralt. Se'ls ha concedit el premi per la Primera ruta literària dels alumnes de secundària de la Conca de Barberà.

La zona escolar rural de la comarca, a Solivella, va rebre un premi en la categoria d'escoles per la tasca que la mateixa fundació va definir com a «excel·lent, arrelada a l'entorn i amb activitats compartides i ben coordinades entre els centres». Aquest guardó estava dotat amb 3.300 euros. La mateixa dotació va tenir el premi de l'escola Puig Cavaller de Gandesa per la qualitat global en llengua i continguts. Del Baix Ebre es van premiar els alumnes de P5 de l'escola Jaume II del Perelló. Finalment, també es van premiar, amb una dotació de 3.000 euros, els professors Maria Josepa Altadill, Cèlia Porres, Alícia Gamundi i Laureà Ferré de Tortosa pel treball La marató de contes de l'Institut de l'Ebre: 10 anys de maratons. Es tracta d'un projecte amb diverses activitats que impliquen tota la comunitat educativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.