Educació

Un total de 2.372 estudiants del Camp i l'Ebre estrenaran dimecres la nova selectivitat

El nombre d'exàmens obligatoris es redueix de set a cinc i hi haurà una prova voluntària que permetrà millorar la nota

El nombre d'alumnes matriculats aquest any per fer les proves d'accés a la universitat, 2.368, és inferior al de l'any passat, amb 2.403 estudiants apuntats. Segons dades del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, al conjunt de Catalunya s'examinaran més de 26.427 estudiants, 148 menys que l'any passat.

Les PAU d'aquest any presenten novetats importants, en aplicació de la llei orgànica d'educació (LOE), tal com es pot comprovar en el gràfic. Com fins ara, els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de batxillerat (que comptarà un 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general (que comptarà un 40%) podran accedir a la universitat, sempre que hagin obtingut un mínim de quatre punts en la fase general. La matèria de modalitat és una de les assignatures especialitzades associades a una de les vies que els estudiants fan durant el batxillerat, que són arts, ciències i tecnologia, i humanitats i ciències socials.

Fase específica

En la fase específica, els alumnes poden examinar-se d'altres assignatures de modalitats diferents de l'elegida en la fase general (encara que no les hagin cursat durant el batxillerat), que estiguin associades a la branca de coneixement de l'estudi de grau en el qual volen ser admesos. En aquesta fase, poden fer fins a tres exàmens, però només comptaran per a la nota final els dos exàmens en què s'obtingui una qualificació més alta, sempre que la nota sigui igual o superior a cinc.

Arreu de Catalunya, els estudiants que s'examinaran pertanyen als 700 centres on s'imparteix el batxillerat. La selectivitat mobilitza uns 1.300 professors en tasques de vigilància i correcció.

Els exàmens, que començaran dimecres –un dia més tard del previst– a les nou del matí, s'allargaran fins dissabte, i aquest any se'n faran tant al matí com a la tarda.

Un 56,35% d'alumnes faran set exàmens

M.C

Segons dades del conjunt de Catalunya, un 56,35% dels alumnes s'ha matriculat per fer set exàmens, mentre un 23,67% en faran vuit i un 11,41% faran sis exàmens. Només un 6,17% dels alumnes han optat per fer només la fase general. Per primer cop, hi ha l'assignatura d'anàlisi musical com a matèria de modalitat, i els alumnes que la facin disposaran d'un aparell d'MP3 per a la realització de la prova. Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del 25 de juny al web del consell interuniversitari (https://accesnet.gencat.cat) i el 28 de juny trobaran les notes de l'examen al seu centre de secundària. Del total de matriculats a Catalunya, 25.086 provenen del batxillerat, 502 són repetidors que van suspendre l'any passat, 835 repeteixen la selectivitat per millorar nota i 4 han fet el segon de batxillerat a l'estranger.

Una dia més tard

L'inici de les proves de selectivitat s'ha hagut d'ajornar un dia per la vaga general del sector públic, que es farà el dia 8 de juny. Les universitats ho van acordar amb la Generalitat d'aquesta manera per evitar l'afectació. Les proves començaran dimecres al matí, en què es faran els exàmens de llengua: castellana, catalana i estrangera, i els de literatura catalana i castellana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.