Educació

Prop de 2.600 estudiants gironins comencen avui les proves de la nova selectivitat

Els exàmens s'allargaran fins dissabte

Aquest any, els alumnes s'hauran d'examinar obligatòriament de cinc matèries en lloc de les set que havien de fer fins ara. En concret, hauran de fer la prova de llengua catalana i literatura; llengua castellana i literatura; llengua estrangera; història de la filosofia o història, i una matèria de modalitat. Aquests són els exàmens que hauran de fer en la fase anomenada general. I si l'estudiant vol pujar nota, aleshores pot presentar-se a tres proves més com a màxim en l'anomenada fase específica. La nota d'accés es calcularà sumant la nota mitjana de batxillerat (fins a 6), la nota mitjana de la fase general de les PAU (fins a 4), més la nota de la fase específica de les PAU( fins a 4). Aquesta última part es calcula de la manera següent: la nota de cada prova es multiplica per 0,1 o per 0,2 segons la idoneïtat de la matèria amb els estudis als quals es vol accedir.

Segons dades de tot Catalunya, un 56,35% dels alumnes que avui comencen les PAU s'han matriculat per fer set exàmens; un 23,67, per fer-ne vuit, i un 11,41% en faran sis. Un 6,17% dels examinands es presenten únicament a la fase general.

De matí i de tarda

Inicialment, les PAU havien de començar ahir, però a causa de la vaga es van ajornar un dia, de manera que ara s'allargaran fins dissabte. A les comarques gironines, hi ha tribunals a les ciutats de Girona, Olot i Figueres i estaran situats a diferents facultats de la UdG i també en instituts d'ensenyament secundari. Les primeres proves començaran avui a les 9 del matí i duraran fins a les tres de la tarda. Hi haurà un descans d'una hora i mitja i a la tarda continuaran, des de dos quarts de cinc fins a les sis. El dissabte al matí s'ha reservat per als examinands que els dies anteriors els coincideixen dos exàmens en una mateixa franja horària. Els estudiants podran consultar el resultat a partir del dia 25 a la web https://accesnet.gencat.cat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia