Educació

el reportatge

Un metro que «té de tot»

Escolars de Badalona descobreixen a Llefià com és i com funciona la nova línia 10 de metro

divertir-se i aprendre. La jornada va servir perquè alumnes com en Daniel i la Laura destaquessin algunes característiques del servei. «És molt ecològic», deia ell. «Fa que la gent vulgui passejar-hi i té ascensors per a la gent gran o per qui estigui cansat de pujar escales», afegia ella.


Tot i que ja han passat gairebé dos mesos des de l'entrada en funcionament de la línia 10 de metro –el tram de l'L9 que discorre per Badalona des de Bon Pastor fins al Gorg passant per Llefià i la Salut– molts ciutadans encara no han utilitzat aquest servei de transport. De fet, alguns es van trobar ahir a l'estació de Llefià per viure per primera vegada aquesta experiència. Que fins ara no ho haguessin fet, però, no ha estat pas per manca de ganes, sinó perquè l'escola la tenen molt a prop i a peu s'hi arriba fàcilment. És clar, no parlem d'adults que hagin d'utilitzar el metro per anar a treballar, sinó dels alumnes de les escoles Maria Ward, Rafael Alberti, Pere de Tera i l'escola bressol Arco Iris de Badalona, que ahir van ser els protagonistes de la jornada educativa sobre aquesta línia de metro, organitzada per Transports Metropolitans de Barcelona.

Durant la jornada els estudiants van fer una visita guiada a les instal·lacions de l'estació i també van veure exposats els treballs de recerca –dibuixos, murals, redaccions– que, prèviament, van realitzar als seus respectius centres escolars. Uns treballs en què els infants han recollit l'evolució dels sistemes de transport que han anat utilitzant les seves famílies i en què també expliquen les millores que l'arribada del metro està comportant per al seu barri. Per exemple, pel Dani, un alumne de 12 anys del CEIP Rafael Alberti, aquesta nova línia farà que Barcelona estigui molt més a prop, ja que segons sap pels seus pares, arribar al centre d'aquesta gran ciutat encara avui necessita d'una estona de temps considerable. Igual que per a ell, per a la Laila la d'ahir era la primera vegada que pujava en un comboi que funciona sense conductor. Malgrat aquesta circumstància ella es declarava «molt tranquil·la». «No em fa por. Tot està molt controlat i hi ha càmeres de vigilància per si passa alguna cosa», deia amb cara de sorpresa permanent en veure que l'estació, a part de ser «molt maca, té de tot». L'experiència, però, no agafa tant de sorpresa en Daniel, un alumne del Maria Ward. Perquè ell ja ha viatjat més d'una vegada amb aquesta línia. De fet, un dels molts dibuixos exposats ahir a l'estació és seu i hi descriu amb el seu estil les andanes i les pantalles que indiquen quant de temps falta perquè arribi el proper comboi.

L'activitat va merèixer l'assistència de l'alcalde, Jordi Serra, i del director de l'àrea d'operacions de metro de TMB, Àlex Egea. A banda de destacar «com són de maques les estacions», el primer va traslladar als petits la «sort de poder gaudir d'aquest metro», i els va dir que preguntessin als seus pares quant de temps trigaven fins ara a fer a peu el recorregut de la línia i els va encoratjar a que es deixi de sentir al barri l'expressió de «baixar a Badalona» per referir-se al centre de la ciutat. «Llefià, la Salut, el Gorg, també són Badalona», va dir. Per la seva banda, Egea va voler fer comprendre als infants la importància del servei, que en el futur faran servir «per anar a estudiar o a treballar».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia