Educació

Malestar entre els mestres del Penedès per la supressió de la jornada intensiva el curs vinent

Els centres estan debatent si prescindeixen d'organitzar colònies i sortides

«Estem molt descontents. Al juny fa molta calor a les tardes, el rendiment és molt baix. S'aprofita molt més el temps amb la jornada intensiva», s'assegura des de l'escola Pompeu Fabra de Vilanova. L'argument es repeteix en altres centres del Garraf i de l'Alt Penedès: les altes temperatures –que no poden combatre's amb sistemes d'aire condicionat, prohibits a les aules– dificulten les últimes setmanes de classe, i el fet de plegar més tard empitjorarà la situació, segons molts mestres i directors d'escola. «Creiem que la jornada contínua és molt important i necessària», es defensa des de l'escola vilanovina Canigó. «No ens agrada, no entenem per què es canvia», s'assegura també al col·legi Dolors Piera de Vilafranca.

A l'escola Llebeig de Vilobí, el consell escolar ha fet una consulta personalitzada als pares perquè escullin horari (de 9 a 13 hores o de 9 a 17 hores), plantejant la possibilitat de demanar a Educació que es mantingui la jornada intensiva argumentant que les altes temperatures dificulten l'atenció dels nens.

Altres mestres, en canvi, no s'oposen al canvi, argumentant que la jornada intensiva només s'aplica durant dues setmanes al juny, tot i que les altes temperatures arriben abans, i que sovint suposa una complicació per als pares i mares dels alumnes «només per deu dies».

Debat entre els mestres

Molts centres estan en ple debat per decidir si prescindeixen d'organitzar colònies i sortides amb els alumnes el proper curs escolar. Els mestres entenen que aquest tipus d'activitats, que suposaven un increment d'hores de feina, quedaven compensades amb la jornada intensiva de l'estiu. Ara, però, part del col·lectiu és partidari de suprimir les sortides, en part com a mesura de protesta contra el Departament d'Educació, i els centres reconeixen que la proposta s'està plantejant als claustres.

La majoria de les escoles consultades per aquest diari encara no tenen clar si finalment organitzaran aquest tipus d'activitats o no. L'escola vilafranquina Baltà Elias va fer una consulta sobre el tema la setmana passada, en la qual va guanyar l'opció de continuar fent colònies amb una diferència de tan sols un vot; la dada posa de relleu la diferència d'opinions. En aquest sentit, molts mestres reconeixen que no volen que els alumnes es quedin sense sortides pel canvi d'horari, i, tot i mostrar-se en contra de la supressió de la jornada intensiva, prefereixen mantenir les colònies. «Cal pensar en el benestar dels nens», expliquen alguns professors.

El col·lectiu intenta consensuar una posició com a mínim de caire comarcal per unificar un criteri i potenciar la protesta, si és que finalment es decideix no organitzar les sortides el proper curs escolar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia