Educació

Detecten un error en la prova de química de la selectivitat quan ja havien entregat alguns exàmens

La Generalitat afirma que es redistribuirà la puntuació als afectats

L'error en l'examen de química estava localitzat a l'exercici 4, un dels opcionals. Hi faltaven unes dades que estaven situades a l'exercici 5, el de sota. Els responsables de les proves van avisar i els estudiants que encara eren a l'aula van poder fer les correccions oportunes. Hi va haver estudiants, però, que ja havien entregat l'examen. El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa assegura que això es tindrà en compte i que ningú no resultarà afectat.

Una anècdota del dia va ser la de l'examen d'història de l'art. «Alguns estudiants han preguntat si havien de comentar el quadre del paper o l'original», va explicar una de les persones presents a les proves. El quadre del paper tenia uns colors diferents de l'original.

Fase específica

El torn d'ahir de la selectivitat corresponia a la fase específica, pròpia del nou model i voluntària. A més de la fase general, que es va portar a terme dimecres i dijous, els estudiants poden optar aquest any per presentar-se a tres matèries que trien per intentar apujar nota.

Ahir es van fer exàmens de nou assignatures: matemàtiques aplicades a les ciències socials, química, física, història de l'art, anàlisi musical, ciències de la terra i del medi ambient, economia de l'empresa, literatura castellana i tecnologia industrial. Les proves es van fer, com cada dia, de les nou del matí a les tres de la tarda, i de dos quarts de cinc a les sis.

Les noves proves d'accés a la universitat (PAU) s'han dissenyat per adaptar-se a la llei orgànica d'educació (LOE), al nou batxillerat i a l'Espai Europeu d'Educació Superior. L'estructura ha suposat un canvi considerable respecte a les proves que es feien fins ara, ja que els estudiants han pogut intervenir per decidir la seva pròpia ruta d'accés. La part obligatòria ha inclòs proves sobre cinc matèries (català, castellà, anglès, història o filosofia, i una matèria de modalitat de les que s'han cursat). La fase opcional, que s'ha fet durant tots els dies, però que bàsicament es va concentrar en l'horari d'ahir, permetrà apujar la nota.

Els estudiants que obtinguin una qualificació superior o igual a 9 punts rebran una distinció de la Generalitat. L'any passat van superar les proves un 93,07% dels alumnes que s'hi van presentar. La nota mitjana va ser 6,16.

Uns 350 alumnes continuen avui les proves

Uns 350 alumnes d'arreu de Catalunya continuaran fent avui les proves de selectivitat. Es tracta d'estudiants que han triat matèries que coincidien en horari durant aquests dies. Avui faran les que no van poder fer de dimecres a divendres a causa d'aquesta circumstància.

A les proves s'hi han matriculat aquest any 26.427 alumnes a Catalunya, 148 menys que l'any passat. L'objectiu de les PAU és valorar la maduresa acadèmica, els coneixements i les competències adquirides durant el batxillerat. Es tracta de proves idèntiques per a tots els estudiants i que es fan simultàniament per garantir al màxim la igualtat d'oportunitats dels que s'hi presenten. Segons destaca la Generalitat, «el nou model contribueix a millorar la qualitat d'opció en la tria dels estudis universitaris, pel fet d'haver d'acreditar millors coneixements o millors aptituds en unes determinades matèries relacionades amb els estudis que es volen seguir».

Els estudiants que s'han examinat pertanyen als 700 centres on s'imparteix el batxillerat. Les proves han mobilitzat uns 1.300 professors per fer tasques de vigilància i correcció. S'han instal·lat 143 tribunals en centres de secundària i edificis universitaris de dinou poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Terrassa, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, la Seu d'Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa.

Els estudiants podran consultar els resultats de les proves a partir del 25 de juny al web del Consell Interuniversitari de Catalunya i el 28 de juny trobaran les notes dels exàmens al seu centre de secundària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia