Educació

Les famílies de l'institut d'Hostalric iniciaran mobilitzacions per reclamar que es mantingui l'horari intensiu

Uns 300 famílies de l'institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric han decidit en assemblea iniciar mobilitzacions amb una asseguda a la rotonda del municipi el 27 de juny, en protesta perquè es pretén suprimir l'horari intensiu el curs vinent.

Aquest institut imparteix les seves classes en horari intensiu des de fa dos anys, quan es va implantar la sisena hora als centres escolars. L'horari de sis hores seguides el van fer perquè es compartia transport escolar amb els alumnes d'un centre d'educació infantil i primària. Els estudiants provenen de sis municipis i se segueix compartint aquest transport.

L'associació de pares i mares d'alumnes (AMPA) manté que amb un horari partit seria «un niu de conflictes», tant per a l'organització general, com per la qüestió del transport. La secretària de l'AMPA, Maribel Cañabate, destaca que «en aquest dos anys ha baixat la conflictivitat a l'institut i remarca també que «els alumnes s'hauran de passar moltes hores a l'autocar si tornen a fer horari partit». Les famílies consideren que hi ha una situació territorial que fa convenient mantenir l'horari que es feia fins ara.

Les famílies volen adreçar una carta al conseller d'Educació, Ernest Maragall, demanant que es mantinguin el curs vinent les mateixes condicions d'ara. En cas contrari, Maribel Cañabate va indicar que les famílies no garanteixen que el setembre vinent es comencin les classes amb normalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia