Educació

Educació

Educació només ha rebut fins ara quatre peticions per fer jornada intensiva

Hi ha consells escolars gironins que ho han aprovat, però encara no han fet arribar la sol·licitud

L'Ajuntament de Girona vol que no s'impliqui els pares

Només quatre centres escolars de les comarques gironines han demanat fins ara als serveis territorials d'Educació a Girona la restitució de la jornada intensiva de juny, segons dades facilitades ahir a aquest diari. Fa una setmana el Departament d'Educació va anunciar de sorpresa que hi ha aquesta possibilitat, sempre que s'obtingui el vistiplau dels serveis territorials. De moment, però, els centres escolars encara no han fet arribar la sol·licitud a Educació, tot i que alguns ja ho han aprovat en els seus consells.

Des dels serveis territorials d'Educació a Girona es manté que “tot està obert i no se sap què pot passar els propers dies, pel que fa al nombre de peticions que arribaran”.

En l'ambient, però, hi ha una certa desconfiança. El portaveu d'USTEC-STEs a Girona, Xavier Díez, destaca que des d'aquest sindicat es recomana als centres que no es precipitin. “La marxa enrere d'Educació s'ha anunciat, però no hi ha res publicat al Diari Oficial de la Generalitat i podria ser una ordre interna que se la pot endur el vent”, manté Díez. El responsable d'Educació de CCOO a Girona, Víctor Sánchez, critica que Educació “hagi passat la pilota als consells escolars, un fet que podria provocar malestar entre el professorat i els pares”. El president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (Fapac) a Girona, David Font, reitera que cal més diàleg i que “els procediments no han quedat clars”.

Boicot a les colònies

La decisió del Departament d'Educació de suprimir la jornada intensiva de juny va ocasionar que molts centres escolars anul·lessin les sortides i colònies escolars com a mesura de protesta.

La possibilitat ara de tornar a demanar aquesta jornada intensiva no va condicionada al fet de recuperar les sortides i colònies. Aquesta opció l'haurà de decidir cada centre. En alguns centres ja s'ha anunciat als alumnes la possibilitat de recuperar les excursions dins aquest curs escolar. Hi ha algun centre, però, on els pares ja han organitzat pel seu compte algunes sortides que s'havien desprogramat. El president de la Fapac destaca, en relació amb les sortides escolars, que “mai s'hagués hagut de vincular aquest tema al de la jornada intensiva”. “L'única via que s'ha d'utilitzar és el diàleg i això ha mancat des d'un principi”, remarca David Font.

LA FRASE

Recomanem als centres escolars que no es precipitin i que esperem fins que estigui tot clar
Xavier Díez
Portaveu d'USTEC-STEs

LA FRASE

La manera de fer les coses és el diàleg i no el que s'ha fet. Tot el que ha passat és una gran pallassada
David Font
PRESIDENT DE La FAPAC A les comarques de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.