Educació

badalona

S'eternitza l'escola d'educació especial per falta de recursos

sense terminis La Generalitat i l'Ajuntament no tenen finançament per construir un centre que fa anys que està pendent queixes L'AMPA del centre de Can Barriga recull signatures per exigir el futur edifici i millorar l'actual

Ni hi és ni, per ara, se l'espera. L'escola d'educació especial que l'Ajuntament de Badalona va preveure començar a construir abans del 2007 al Torrent de la Font continua, un any més, sense desencallar-se. La regidora de Serveis Socials del consistori badaloní, Paquita Teruel (PSC), va descartar ahir que hi hagi algun termini per tirar endavant aquest projecte, atès que ni la Generalitat de Catalunya ni l'Ajuntament tenen, per ara, prou recursos per finançar l'actuació. “Tant de bo haguéssim pogut començar ja els treballs, però ara mateix és impossible”, va apuntar la regidora socialista tot matisant que l'únic escull que impedeix tirar endavant les obres és l'econòmic, “perquè tenim tots els tràmits i els projectes enllestits”.

Teruel va fer aquestes valoracions sobre el futur d'aquesta nova escola d'educació especial després que, fa uns dies, l'associació de mares i pares d'alumnes de l'escola de Can Barriga enviés a l'Ajuntament més de 1.500 signatures –recollides en poques setmanes–, exigint la construcció d'una vegada d'aquest edifici, on s'hi hauran de traslladar els alumnes del centre, juntament amb els de l'escola Llevant, del barri del Centre. En aquest sentit, el president de l'AMPA, Cayetano García, expressava el “descontent” dels pares, que confiaven que el concurs per fer les obres es convoqués a final d'aquest any, tal com era voluntat de l'Ajuntament a final de l'any passat.

Millores insuficients

Les demandes dels pares, però, no s'acaben amb la construcció de l'espai definitiu, ja que denuncien que les millores al centre actual que es van fer a l'estiu són “insuficients”. Així, llavors es van invertir uns 120.000 euros –procedents del segon pla Zapatero– per arreglar la façana, el terrat i la canalització d'aigua del centre. Però García, que celebra la realització d'aquests condicionaments, apunta que hi ha altres deficiències que no s'han solucionat: alguns accessos i voreres no aptes per a persones amb mobilitat reduïda; tanques trencades o la inexistència d'un accés adaptat a la segona planta de l'espai. Unes intervencions que, segons Teruel, no estaven incloses en la reforma que es va fer a l'estiu, però que “estudiarem incloure en futures inversions en la mesura del possible”.

Per últim, i com a darrer motiu de queixa dels pares, hi ha el fet que, segons lamenten, cap responsable de la regidoria o de l'Institut Municipal de Serveis Personals (IMSP) –ens que gestiona el centre– s'hagi reunit amb ells al llarg d'aquest any. Teruel, però, ho nega perquè, directament ningú li ha demanat “cap reunió”. “No puc ser endevina”, va concloure la política socialista.

LA XIFRA

4
anys fa
que s'hauria d'haver començat a construir l'espai, segons va estimar l'anterior equip de govern, l'any 2005.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.