Educació

EDUCACIÓ

Front comú de les escoles instal·lades en barracons

S'uneixen en una coordinadora per reclamar que s'iniciï la construcció dels centres que els han promès

Les AMPA de les vuit escoles que realitzen les classes en barracons a Barcelona han decidit fer un front comú per unificar les seves peticions al Departament d'Educació. Tot i que els centres estan situats en punts diferents, tenen una reivindicació comuna, que és la de protestar pel fet que la solució dels barracons, que havia de ser provisional, s'ha eternitzat i s'ha traduït en un problema de massificació en instal·lacions inadequades. Així ho denuncia la presidenta de l'AMPA de l'Escola Fluvià, Eli Barranco, que ha explicat a aquest diari que representants dels diferents centres afectats es van posar en contacte fa un mes i van crear la nova coordinadora “per fer força entre tots, a veure si així ens escolten“, ja que, segons hi ha afegit, un altre dels punts en comú amb què es troben és que no reben resposta de l'administració, en concret del Consorci d'Educació de Barcelona.

Les històries als vuit centres es repeteixen: es comença amb un anunci de creació d'un centre, de moment en barracons, i normalment amb pocs alumnes. En la majoria dels casos, al cap de tres anys o més encara s'està en espera de l'inici de les obres, i, també en la major part dels centres, ja s'està en una situació de massificació. En concret, a l'escola Fluvià, tota la primària es realitza en barracons, alguns dels quals s'han instal·lat ocupant espai del pati.

La coordinadora realitza avui el seu primer acte de protesta davant el Departament d'Educació, on es manifestaran representants de les AMPA de quatre dels vuit centres afectats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.