Educació

Educació

Educació autoritza 167 escoles gironines a fer jornada intensiva el juny

Fins ara ho han demanat als serveis territorials del departament 175 centres

A cinc, els ho han denegat i tres estan pendents de rebre resposta

Un total de 175 escoles d'educació infantil i primària de les comarques gironines, de les aproximadament 250 que hi ha a la demarcació, ja han entrat la petició als serveis territorials d'Educació a Girona per fer jornada intensiva el juny, segons dades facilitades a aquest diari. Dels 175 centres escolars que ho han demanat, 153 són públics i 14 concertats.

Aprovació al centre

De les 173 peticions rebudes, se n'han autoritzat 153, 5 s'han denegat i n'hi ha tres pendents de resposta. El Departament d'Educació ofereix ara als centres la possibilitat de recuperar la jornada intensiva, que inicialment havia suprimit, sempre que s'obtingui el vistiplau dels serveis territorials de la demarcació respectiva.

Fonts dels serveis territorials de Girona van explicar que l'aprovació de les peticions es basa en el fet que la possibilitat de recuperar la jornada intensiva hagi estat aprovada abans per unanimitat del consell escolar. També es va indicar que, si hi ha pocs vots en contra, es valora cas per cas.

Per ara, les escoles poden anar entrant peticions per demanar fer la jornada intensiva del juny, ja que de moment no hi ha un termini marcat per fer-ho, segons van informar els serveis territorials d'Educació.

Un llarg conflicte

La decisió d'Educació de permetre a les escoles fer l'horari intensiu durant el juny si ho avala el respectiu consell escolar va ser rebuda com una victòria entre els sindicats de mestres. Després de deu mesos de conflicte, l'exconseller Ernest Maragall va traspassar la decisió als consells escolars. La FAPAC (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) va valorar de manera negativa que es deixés en mans dels consells escolars l'autorització de la jornada reduïda del juny. La federació va considerar que la decisió era “totalment contradictòria” amb la que s'havia pres feia uns mesos i que no responia “al diàleg sinó a estratègies electorals”.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes no és contrària que alguns centres, per especials condicionants, puguin realitzar jornada reduïda, però sí que està en contra que “l'aplicació d'aquesta jornada torni a ser generalitzada a l'escola pública”, segons ha manifestat.

5
casos denegats
fins ara, ja que s'afirma que no hi ha unanimitat als centres per recuperar aquesta jornada.

LES XIFRES

175
peticions
de centres escolars de les comarques gironines per fer la jornada intensiva de juny.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.