Educació

La setmana blanca escolar ja s'ha començat a organitzar

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes ha demanat reunir-se amb el Departament d'Ensenyament per aclarir la incertesa que ara hi ha

El nou govern de CiU ha plantejat possibles canvis

La preparació d'activitats per a la setmana festiva als centres escolars, que a les comarques gironines està prevista del 28 de febrer al 4 de març, ja ha arrencat, tot i que marcada per la incertesa. El nou govern de CiU ha plantejat la possibilitat que hi hagi escoles que puguin eliminar d'aquest curs aquest període festiu si no tenen plans alternatius.

Cap a una quarantena d'associacions de pares i mares (AMPA) de les comarques de Girona ja han comunicat a la Federació d'Associacions de Pares i Mares (FAPAC) les activitats que han organitzat per a l'anomenada setmana blanca, i en les properes setmanes s'espera poder disposar de l'oferta global que hi haurà. La FAPAC ha alertat en diverses ocasions que “ha de ser bàsicament l'administració la que ha d'aportar les solucions organitzatives per a aquests nous dies festius”, segons destaca el president de l'entitat a les comarques gironines, David Font. També hi ha associacions de pares i mares d'alumnes que han comunicat que no organitzen activitats per a la setmana blanca. La FAPAC ha demanat reunir-se amb la nova consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per aclarir diversos temes, entre els quals hi ha el de la setmana blanca. Aquesta reunió està previst que es porti a terme la setmana que ve.

El nou calendari escolar, que s'ha iniciat aquest curs amb crítiques de la FAPAC i dels sindicats, està ara qüestionat pel nou govern, que es planteja pel curs que ve repartir els dies festius de manera més proporcional durant l'any. “El que volem primer de tot és saber el full de ruta del nou govern i entenem que esponjar les vacances està bé, però no sabem si la setmana blanca és el millor sistema”, destaca Font. Moltes AMPA i ajuntaments ja han demanat subvencions al Departament d'Ensenyament per organitzar activitats durant la nova setmana festiva. La FAPAC desconeix quina serà la mitjana de preus de les activitats, perquè s'afirma que l'oferta és molt diversa i variada.

Més consens

Les AMPA han organitzat casals o activitats i sortides concretes, tot i que la FAPAC pensa que hi haurà alumnes que no disposaran d'oferta en el seu municipi. També hi ha famílies que no tenen disponibilitat econòmica per assumir el cost. “Pensem que serà la setmana dels avis”, manté Font. El president de la FAPAC considera que altres països europeus, com és França, on les vacances també es reparteixen durant l'any de manera similar a la setmana blanca d'aquest curs, “tenen més tradició i el món laboral està força més adaptat”. “Pensem que el curs que ve s'hauria d'organitzar tot millor, amb més diàleg i consens entre la comunitat educativa i l'administració”, destaca. Els sindicats també demanen consens. “No es pot començar la casa per la taulada, sense que les famílies tinguin un pla B per a la setmana festiva; cal primer que hi hagi alternatives gratuïtes i si pot ser fora dels recintes escolars”, manté el portaveu d'USTEC.STEs a les comarques gironines, Xavier Díez. El portaveu sindical afirma que cal diàleg amb l'administració i arribar primer a un consens abans de decidir canvis en el calendari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.