Educació

Només un 45% dels centres públics d'infantil i primària ofereixen ensenyament en català al País Valencià

A Alacant, on hi ha deu centres públics, la xifra es redueix fins al 17,5%

A l'escola concertada i la privada les xifres encara són més baixes

FAPA València i Escola Valenciana han demanat a la conselleria d'Educació que tots els centres oferisquen ensenyament en català

La federació de pares i mares d'alumnes FAPA València i Escola Valenciana han denunciat que l'oferta d'ensenyament en català [valencià, segons la denominació oficial] no arriba ni al 45% (44,8%) dels centres públics d'infantil i primària del País Valencià.

En el cas de les gran ciutats, on el castellà està fortament implantat, hi destaca per la seua escassa oferta Alacant, amb només 10 centres públics (17,5%) on es pot estudiar en català dels 57 que n'hi ha. Les xifres són encara més dramàtiques en l'escola concertada i en la privada. A Alacant, només al 3% d'aquests centres és possible estudiar en català.

A València, dels 95 centres públics, només en 47 (49,5%) s'ofereix ensenyament en català, un 8% en el cas dels privats i concertats.

FAPA València i Escola Valenciana han demanat a la conselleria d'Educació que tots els centres oferisquen ensenyament en català. “Totes les proves constaten que els alumnes de les línies en valencià tenen major domini de valencià però també, i de forma contundent, de castellà. No podem continuar fent prevaldre el sistema monolingüe en castellà”, ha subratllat el president d'Escola, Vicent Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.