Educació

educació

Olèrdola reclama que es construeixi l'escola Els Pins

L'escola de Moja va obrir portes el setembre de l'any 2006 amb mòduls prefabricats i avui dia està col·lapsada

El Departament d'Ensenyament va desprogramar la construcció de l'edifici per la crisi econòmica

Els tres grups municipals d'Olèrdola (APO-PM, CiU i ERC) van instar dimarts al vespre, en el ple municipal, el Departament d'Ensenyament que inclogui de forma immediata en la seva programació d'inversions la construcció de l'edifici de l'escola Els Pins de Moja. Actualment el centre escolar està en una situació de col·lapse, cinc anys després que s'iniciés la seva activitat. El motiu és que l'escola va obrir portes fa cinc anys amb mòduls prefabricats perquè el Departament d'Ensenyament no podia executar de forma immediata l'obra amb motiu de la crisi.

Des que va obrir les portes fins ara, els mòduls, situats a tocar de l'altra escola que té Moja, El Circell, i del camp de futbol, no han parat de créixer. Si el primer any el centre educatiu va instal·lar dos mòduls per donar serveis als 14 primers preescolars, avui dia el centre ja imparteix classes a 57 escolars que cursen fins a segon de primària.

Actualment, els infants estan repartits en quatre mòduls, i l'Ajuntament d'Olèrdola encara no sap com podrà encabir els alumnes que s'incorporin el curs que ve.

Moció reivindicativa

L'Ajuntament va celebrar dimarts al vespre un ple extraordinari per donar suport a la demanda de la comunitat educativa de l'escola Els Pins. Així, els tres grups municipals van donar llum verd a una moció reclamada per les famílies del centre. En el document es demana pressionar el Departament d'Ensenyament per fer veure la demanda d'Olèrdola al nou govern català. Els partits van aprovar la proposta reivindicativa envoltats d'una trentena d'infants, de mestres i de pares i mares que van omplir el saló de plens del municipi.

Els escolars que van seguir el ple havien fet minuts abans, davant de l'ajuntament, una construcció simbòlica d'una paret de la nova escola envoltats de càmeres dels pares i mares i de pancartes reclamant les noves instal·lacions.

Durant el ple municipal, els tres grups polítics van explicar la necessitat que el centre disposi d'un edifici definitiu, i es van mostrar oberts a negociar amb el Departament d'Ensenyament, amb el qual tenen pendent una entrevista per negociar la manera d'agilitzar les obres.

Avançament dels diners

En el text de la moció, els partits diuen que l'Ajuntament es compromet a avançar una part dels diners del projecte segons les disponibilitats econòmiques de l'administració local. El regidor d'Educació de l'Ajuntament d'Olèrdola, Raimon Raventós, va avançar dimarts que a final d'aquest mes està prevista una reunió tècnica per avaluar com s'ubica el nou mòdul de l'escola Els Pins durant el curs que ve.

LA XIFRA

57
són els alumnes
de l'escola actualment. Les classes van iniciar-se l'any 2006 amb 14 infants.

LA DATA

2008
és l'any en què
el Departament d'Ensenyament havia d'incloure el projecte de l'escola Els Pins de Moja.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.