Educació

mataró

Nou escoles tindran un grup de P3 de més el curs vinent

L'augment de naixements que hi va haver el 2008 obliga a triplicar ara, de forma puntual, les línies d'aquests centres

L'Ajuntament admet que als directors no els ha fet gràcia, però apel·la a la seva responsabilitat

Un total de nou escoles de Mataró hauran d'obrir un tercer grup de P3 per poder assumir tota la demanda d'escolarització que es preveu pel curs vinent. Si normalment cada any hi havia uns 1.450 alumnes de P3, aquest any la xifra se situa a l'entorn de 1.700 i per tant feien falta més de 200 places per encabir-hi tothom.

La regidora d'Educació, Conxita Calvo (ICV-EUiA), explica que tot plegat es deu a un augment puntual de la natalitat el 2008, que no s'ha mantingut els anys posteriors. “Per tant, no pensem que la solució sigui la construcció de noves escoles sinó assumir, amb els recursos actuals, l'escolarització d'aquests alumnes triplicant els cursos que facin falta”, assenyala. En aquest sentit, les escoles que quedaran afectades per la decisió són totes públiques. A la zona oest hi ha Torre Llauder, Camí del Cros, Tomàs Viñas, Camí del Mig i La Llàntia. Pel que fa a la zona est, els centres que sumaran un grup més de P3 seran Cirera, Maria Mercè Marçal, Rocafona i Montserrat Solà.

Conxita Calvo apunta que les noves línies s'han previst per a equipaments nous que encara no han completat tots els cursos o per a edificis que antigament havien tingut setè i vuitè d'EGB, amb l'objectiu de recuperar una de les quatre classes per als nous alumnes. Tot i això, admet que a alguns dels directors de les escoles no els ha fet gràcia la decisió, perquè perden un espai del centre que fins ara feien servir com a aula d'informàtica, de plàstica o d'anglès. “Aquest és segurament un inconvenient important però també hi ha un aspecte de responsabilitat i la necessitat d'escolaritzar tothom en unes condicions de normalitat”, afegeix la regidora.

Malgrat que pel curs 2011/12 s'ha pogut resoldre la manca de places amb aquest sistema, Calvo no descarta que l'any que ve s'hagin d'obrir “un o dos grups” de P3 nous perquè, segons les previsions, el 2009 van néixer una mica més de 1.500 nens. “Tot i això, les escoles que ja han triplicat cursos no ho tornarien a fer”, va puntualitzar.

LA FRASE

Per a les escoles és un inconvenient, però hi ha un aspecte de responsabilitat que els directors han entès
Conxita Calvo
regidora d'educació (icv-EuiA)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.