Educació

El Vendrell i Miami Platja, pendents de les prioritats

Els instituts escola El Còdol, al Vendrell, i Joan Miró, a Miami Platja, estan situats en instal·lacions provisionals

L'únic centre construït amb la concepció d'institut escola que s'ha inaugurat al Camp de Tarragona és el Pi de Burgar, a Reus. L'Ajuntament té programats dos centres més de les mateixes característiques, amb formació de 3 a 16 anys, l'institut Els Ganxets i l'Isabel de Besora.

Al Vendrell i a Miami Platja han entrat en funcionament dos centres més sota el mateix concepte; en aquest cas, en aules i instal·lacions provisionals. L'institut escola del Vendrell s'anomenarà Els Còdols. Per ara, els cinquanta alumnes de P3 que al setembre van iniciar el curs amb la intenció d'acabar l'ESO al mateix centre estan situats en mòduls prefabricats.

Els alumnes del centre projectat a Miami Platja estan allotjats en aules provisionals, a l'escola Joan Miró. Segons el projecte, és aquest mateix centre el que s'ha de convertir en institut escola.

Els dos centres previstos a Reus, el del Vendrell i el de Miami Platja, hauran d'esperar el calendari de priorització que estableixi el nou govern de les inversions en infraestructures. En el mandat socialista, els centres de 3 a 16 anys es van considerar una bona solució a la planificació de la demanda entre els alumnes de primària i de secundària, on es van observar fluctuacions en alguns cursos. Els buits o increments d'inscripcions en l'un o l'altre cicle –per motius naturals o de fluxos migratoris– han comportat desajustaments en la planificació de les infraestructures. Els edificis sota el concepte d'institut escola serien més flexibles en aquest sentit. En aquest aspecte, des del departament se n'havien previst, com a mínim, a les capitals de comarca.

D'altra banda, des de la direcció del departament es van concebre com una eina d'organització pedagògica i no es va descartar convertir algunes escoles de nova construcció en centres, també, de secundària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.