Educació

L'AVL denuncia que no es garanteix la igualtat lingüística en l'ensenyament

L'institució aprova una declaració sobre el valencià en el sistema educatiu

Exigeix al Consell i les universitats que adopten mesures perquè es no produïsquen situacions de discriminació lingüística

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha fet pública una anàlisi de l'actual situació del valencià en tot el sistema educatiu, des de l'educació infantil fins a l'ensenyament universitari. De l'informe, es deduïx que “no es garanteixen plenament els drets lingüístics i, per tant, el principi d'igualtat lingüística que preveu la llei”.

En conseqüència, l'AVL exigeix al govern valencià i als rectorats de les universitats valencianes que adopten les mesures oportunes per a garantir que “no s'hi produïsquen situacions de discriminació real entre els ciutadans valencians per motius lingüístics”. Amb aquesta finalitat, publica una sèrie de recomanacions, entre les quals destaca la crida “especial” als responsables de les institucions públiques perquè adopten una actitud exemplar quant a l'ús oral i escrit del valencià, “la llengua pròpia del País Valencià”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.