Educació

barcelona

Alarma a l'escola Fluvià per l'aturada de les obres

Els operaris han dit que acabaran els fonaments i marxaran

Els centres que fan les classes en barracons reben amb preocupació l'anunci de Rigau sobre l'allargament d'aquesta situació

Els pares de l'escola Fluvià, al districte de Sant Martí, estan alarmats per una possible aturada de les obres de construcció del nou centre. Aquest és el quart any que l'escola fa les classes en barracons i el fet que s'haguessin començat a construir els fonaments del futur centre donava esperances als pares, que ja comptaven que el curs que ve tindrien edifici propi.

La representant de l'AMPA, Eli Barranco, va assegurar ahir a aquest diari que els operaris que estan construint els fonaments els han assegurat que tenen instruccions d'acabar les actuacions actuals i marxar de l'obra. Segons ha pogut saber aquest diari, l'obra podria quedar aturada en aquesta fase inicial. Per la seva part, la Generalitat no ha confirmat ni desmentit aquest punt.

Encara en barracons

L'anunci fet aquesta setmana per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, sobre la manera com les retallades afectaran els centres que es troben actualment en barracons, ha estat rebut amb preocupació en aquestes escoles. Actualment, a Barcelona hi ha vuit centres escolars que fan les seves classes i altres activitats en barracons. La majoria d'aquests centres estan pendents de dotacions pressupostàries, tant per poder posar a licitació la redacció de projectes executius com per poder endegar les obres de construcció. Les escoles tenen situacions diverses, però la majoria estan en algun punt del procés administratiu. Així, l'escola Can Fabra, a Sant Andreu, va aconseguir que el consorci i el districte signessin un conveni que permetés desencallar el procés per redactar el projecte executiu, i ara està pendent que hi hagi partida pressupostària per aquesta finalitat. Un altre centre al mateix districte, La Maquinista, haurà d'esperar encara més, ja que el terreny on ha d'anar l'escola es troba encara en litigi. No es descarta optar per una altra localització. Per altra banda, la de Congrés Indians farà quatre cursos en barracons i, posteriorment, es traslladarà a un edifici de l'escola Rosa dels Vents.

Pel que fa al l'escola Els Encants, s'estima que el procés administratiu de la cessió anticipada de l'Ajuntament, l'agrupació de la parcel·la, i la cessió posterior a la Generalitat durarà uns 8 mesos. Un altre centre al districte de Sant Martí, l'escola Sant Martí, té el projecte executiu en curs. Finalment, l'escola Univers, a Gràcia, està també pendent de la cessió del solar per construir el nou centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.