Educació

badalona

La Generalitat no concreta quan construirà les escoles

Garanteix que es faran les obres dels centres previstos a Bufalà i a Ca l'Arnús però no dóna data per a l'inici dels treballs

La comunitat educativa, inquieta per la incertesa en plena preinscripció

Són en fase de projecte i d'obra i, per tant, la construcció està més que assegurada. Això sí, pel que fa als terminis, Ensenyament no sap quan podrà tirar endavant els treballs de construcció de les dues escoles públiques que l'anterior tripartit de la Generalitat havia previst estrenar de cara al curs que ve: el centre Bufalà II i l'ampliació de la nova escola del parc de Ca l'Arnús. L'esvaïment d'aquesta incertesa dependrà, en gran mesura, del que permeti el Departament d'Economia i Finances, que per ara continua treballant amb el pressupost prorrogat del 2010. Aquesta és la resposta que aquests dies es limiten a aportar fonts del departament educatiu del nou executiu català, un parell de setmanes després que anunciés tot un conjunt de retallades arreu de Catalunya en l'àmbit educatiu. El fet que aquest anunci coincidís amb la inexistència de treballs a la zona on ja s'haurien d'estar aixecant aquestes escoles –aprovades, pressupostades i subhastades– va fer saltar les alarmes sobre l'edificació dels equipaments. Ara, només per la incertesa de quan es construiran, la inquietud continua planant sobre les comunitats educatives dels centres, que en el procés de preinscripció que acaba divendres es limiten a oferir els espais que ara tenen i no pas les noves construccions que esperaven.

“Ni la més remota idea”

En el cas de l'escola de Ca l'Arnús –l'enllestiment de la qual depèn de dues fases d'obra més i que ha de servir per rebre els alumnes de l'escola Lola Anglada mentre es rehabilita–, tant la seva direcció com l'AMPA es resignen que el centre no estarà llest per estrenar-lo al setembre, però temen que aquest moment no arribi fins a final del curs que ve o principi del següent. “No tenim ni la més remota idea de quan començarà l'obra, però si dura prop de nou mesos, tot plegat s'endarrerirà massa”, explica Antoni Soriano, director del Lola Anglada. Per la seva banda, Núria Aparicio, vicepresidenta de l'AMPA, s'exclama en no saber “per què” no comença l'edificació “si tots els tràmits ja s'han fet”, i en denunciar els “problemes” que genera el fet que els infants continuïn repartits entre aquest centre i els primers espais fets a Ca l'Arnús. A l'AMPA de l'escola Bufalà II –que fa dos anys que funciona en mòduls prefabricats–, la situació els ha agafat per sorpresa, perquè la darrera previsió que tenien, el desembre passat, era que les obres començarien el 15 d'abril vinent. Tot i estar ara “una mica amoïnats” per tot plegat, expliquen: “Seguim confiant en aquesta previsió, tot i que ja ens hem resignat que haurem d'estrenar l'escola després de Nadal”, explica Maite Cáceres, secretària de l'AMPA.

D'altra banda, CiU de Badalona tem que en aquesta situació la ciutat hagi estat “una víctima més dels inassumibles compromisos pressupostaris del govern de José Montilla”, i assegura que la construcció d'aquestes escoles forma part, en realitat, d'un “protocol d'intencions” en què es recull que la seva tramitació es porti a terme “d'acord amb les disponibilitats pressupostàries existents”. Amb tot, la federació s'ha ofert per acompanyar l'alcalde i el regidor d'Educació per defensar la construcció dels centres, que també considera necessaris.

LA XIFRA

7
mesos,
com a mínim, es trigarà a construir cada escola prevista: la de Bufalà i la que cal completar a Ca l'Arnús

LA FRASE

Si està aprovat, pressupostat i subhastat, quin problema hi ha per no acabar l'escola?
Núria Aparicio
vicepresidenta de l'ampa de l'escola lola anglada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.