Educació

Educació

Un estudi d'USTEC constata que calen més professors als instituts

Segons dades del sindicat, d'aquí a cinc anys hi haurà un 13,3% més d'alumnes als centres gironins

Es reclama un increment de les plantilles

“No hi ha píndoles miraculoses per combatre el fracàs escolar, és una simple qüestió de relació entre professors motivats i alumnes en condicions còmodes i adequadament escolaritzats”. Aquesta va ser la reflexió feta ahir pels responsables del sindicat USTEC-STEs a Girona durant la presentació d'un estudi demogràfic per mitjà del qual es constata que no es poden congelar les plantilles, perquè el nombre d'alumnes continua creixent.

Pel que fa als instituts, el sindicat assegura que acumularan un 13,3% més d'alumnes d'aquí a cinc anys, que suposa un 2,6% de creixement interanual constant. Això suposa passar de 45.398 alumnes de secundària durant el curs 2010/2011 a 51.434 el curs 2015/2016. “Això es tradueix necessàriament en el fet que cal incrementar les plantilles i passar dels 66 instituts actuals a almenys 75 en cinc cursos, és a dir que s'haurien de construir dos nous instituts cada any”, segons va manifestar el portaveu d'USTEC-STEs a Girona, Xavier Díez.

“A Catalunya hi ha un mestre per cada 18,53 alumnes, una ràtio només superada per Andalusia”, segons van indicar els responsables del sindicat. El sindicat demana diàleg a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i afirma que alguns missatges “han creat inquietud”.

Segons el creixement demogràfic i les jubilacions previstes de mestres i professors, USTEC-STEs preveu que caldran 404 professors més a escoles i instituts aquest any, 460 el 2012, 489 el 2013 i 502 nous docents el 2014.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.