Educació

educació

Les educadores de les escoles bressol de Mataró guanyen la setmana blanca

La jutgessa els dóna la raó i obliga l'Ajuntament a rectificar perquè puguin fer vacances

S'organitza un servei extraordinari per a les famílies

La jutgessa va donar ahir la raó a les educadores de les escoles bressol de Mataró, que, finalment, podran fer vacances durant la setmana blanca, que comença aquest dilluns, igual que a la resta de centres d'infantil i primària. La resolució obliga l'Institut Municipal d'Educació (IME) de l'Ajuntament a rectificar, ja que havia decidit, per decret, eliminar aquests dies de festa perquè considerava que se'n perdien de lectius.

L'advocada del comitè d'empresa de l'IME, Anna Huertos, va celebrar que la magistrada hagi acceptat tots els arguments de la demanda de conflicte col·lectiu. “El que no podia ser és que no es respectés el que establia el conveni, i menys al·legant que eren unes circumstàncies sobrevingudes malgrat que de la setmana blanca feia molt de temps que se'n parlava”, manté la lletrada. A més, segons Huertos, la magistrada ve a dir que, “amb els cinc dies de festa, no es faran menys hores lectives que en un curs estàndard”. La sentència va agafar a contrapeu l'IME, que va haver d'informar, durant la tarda i a corre-cuita, totes les famílies que fan ús del servei que no podrà garantir-lo durant la setmana que ve. No va servir de res l'intent de posposar les vacances per a més endavant, en una reunió d'urgència, perquè els representants sindicals entenien que, abans d'acceptar-ho, havien de convocar una assemblea amb les educadores i que, amb el poc temps que quedava per començar la setmana blanca, no era possible.

La regidora d'Educació, Conxita Calvo, va puntualitzar que si bé la resolució judicial defensa la tesi dels docents de les escoles bressol, també insta les parts en conflicte a posar-se d'acord per tal que les clàusules laborals vigents es mantinguin. “Si no podem complir amb el calendari previst i hem d'afegir cinc dies nous de vacances que abans no hi eren, no sé com haurem de fer-ho per no canviar les condicions dels treballadors”, va afirmar. Calvo també va explicar que l'IME interposarà un recurs de suplicació a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè considera que aquest nou calendari no ha de comportar una disminució dels dies lectius que s'han de treballar, sinó un canvi en la manera de distribuir-los al llarg del curs. A més, va lamentar “la poca disponibilitat” del comitè per entendre la nova situació creada per la Generalitat i les repercussions que pot tenir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.